26.05.2009. / 17:20

Autor: Martina Čizmić

Europska komisija i dalje nije zadovoljna slovenskim vinjetama

Europska komisija je nakon službene opomene Sloveniji zbog diskriminacije stranaca zamrznula europska sredstva za gradnju autocesta

Slovenija je nakon pritisaka uvela tjedne i mjesečne vinjeteSlovenija je nakon pritisaka uvela tjedne i mjesečne vinjeteIako su Slovenci nakon pritisaka iz Europe morali promijeniti svoj sustav naplate cestarine i uvesti kraće vinjete, Europska komisija još uvijek nije zadovoljna njihovim promjenama.

Europski povjerenik Antonio Tajani pozdravio je uvođenje novih tjednih i mjesečnih vinjeta, ali je i dalje zabrinut zbog diskriminacije stranaca koji su na proputovanju kroz Sloveniju, s čime je upoznao i slovensku stranu.

Podsjetimo, Slovenija je odlučila popustiti i uvesti tjedne i mjesečne vinjete, ali i ostaviti polugodišnje i godišnje. No, promijenila je njihovu cijenu, pa će tako tjedne vinjete stajati 15 eura, a godišnje 95.

Europska komisija je nakon službene opomene Sloveniji zbog diskriminacije stranaca zamrznula europska sredstva za gradnju autocesta. Nakon uvođenja novog sistema Slovenija se nada da će ta sredstva biti ponovno odblokirana.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika