05.06.2009. / 19:51

Autor: Martina Čizmić

Tajne službe u panici: Manijak prijeti da će ubiti Obamu

Vlasti ne znaju gdje je, ali se boje što bi mogao učiniti jer na svoje ime ima registrirano osam komada oružja

Dok Obama obilazi svijet, u SAD-u traje velika potraga za atentatoromDok Obama obilazi svijet, u SAD-u traje velika potraga za atentatoromSigurnosne službe u SAD-u već su nekoliko dana na nogama. Dok američki predsjednik Barack Obama obilazi Europu i Bliski istok, oni su u potrazi za potencijalnim atentatorom.

Naime, Daniel James Murry je sredinom svibnja ušao u banku u Utahu i podignuo sa računa 85 tisuća dolara i rekao "Imamo misiju. Želimo ubiti predsjednika SAD-a". Nakon toga gubi mu se svaki trag.

Službenici banke tvrde da je prilikom podizanja novca tvrdio da se pod Obaminom administracijom događa pravi nered u bankama i gospodarstvu, te je uvjeren da će Amerikanci izgubiti novac i podići bunu, što će rezultirati brojnim ubojstvima.

Krajem svibnja vratio se u banku i želio podići još 12 tisuća dolara, ali nije imao odgovarajuće dokumente.

"Nije da vas ne poštujem, ali ako ne dobijem taj novac, netko će umrijeti", rekao je Murry. Na kraju mu je banka ipak isplatila novac, ali Murry nije želio uzeti ček. Želio je dobiti novčanice ne veće od 50 dolara.

"Nalazimo se 94 milijuna milja od Sunca i mi smo između Sunca i Mjeseca i kao, među njima, i to je velik korak za čovječanstvo... Proputovao sam na tisuće milja, da sam došao ovamo, i znam što će se dogoditi... bankarski sistem će propasti i ljudi će umrijeti... u svijetu će biti kaos", rekao je Murry. Nakon toga je zaprijetio kako će ubiti Obamu.

Sljedeći dan Murry se vratio i podigao preostali dio novca te zatvorio račun. Vlasti ne znaju gdje je, ali se boje što bi mogao učiniti jer na svoje ime ima registrirano osam komada oružja.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika