08.06.2009. / 10:02

Autor: Hina

Brazilska vojska: Dosad pronađeno 17 tijela iz Air Franceova zrakoplova

Šest brodova i 14 zrakoplova raspoređeno je uokolo u pretraživanju područja oko 1200 kilometara sjeveroistočno od brazilske obale

foto: Reutersfoto: ReutersEkipe za potragu brazilske vojske dosad su pronašle ukupno 17 tijela putnika Air Franceova zrakoplova koji je prošlog tjedna nestao na letu prema Francuskoj a pretpostavlja se da se sa svih 228 putnika srušio u Atlantski ocean.

Na pučini oceana zamijećeno je još tijela kako plutaju i uskoro će biti skupljena, objavile su brazilske zračne snage i mornarica u Recifeu u ponedjeljak ujutro.

Ekipe za potragu pronašle su i stotine većih ili manjih komada letjelice Airbus A330-200 koja je nestala 1. lipnja na letu iz Rio de Janeira u Pariz, kao i osobne stvari putnika.

Šest brodova i 14 zrakoplova raspoređeno je uokolo u pretraživanju područja oko 1200 kilometara sjeveroistočno od brazilske obale.

Dok su brazilske ekipe otkrile devet tijela, francuske su pronašle osam, rekao je glasnogovornik brazilskih zračnih snaga Henry Munhoz.

Brazilska spasilačka fregata Constituicao vraća se u zemlju i na putu je na otok Fernando de Noronha, gdje se njezin dolazak s tijelima očekuje najranije u utorak.

Vezane vijesti

'Neuspjeh Rija+20'

'Neuspjeh Rija+20'

Susret na vrhu UN-a o održivom razvoju Rio+20 završio se u petak usvajanjem izjave koja otvara put zelenom rastu planeta, više ekološki i socijalno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika