08.06.2009. / 12:23

Autor: Nacionalova redakcija

'Obama želi da odmah počnu bliskoistočni pregovori'

"Predsjednik mi je rekao kako želi da učinim sve kako bi se stvorile okolnosti u kojima bi dvije strane odmah počele pregovore", rekao je Mitchell novinarima na početku donatorske konferencije za Palestince u Oslu

Predsjednik SAD-a Barack ObamaPredsjednik SAD-a Barack ObamaAmerički predsjednik Barack Obama želi da izraelsko-palestinski pregovori o postizanju trajna mira na Bliskom istoku počnu "odmah", rekao je u ponedjeljak u Oslu američki izaslanik za Bliski istok George Mitchell.

Mitchell, koji bi uskoro trebao doputovati na Bliski istok, rekao je da bi cilj takvih pregovora trebao biti "sveobuhvatan mir i uređenje odnosa" između Izraela i njegovih susjeda, što bi služilo i "sigurnosnim interesima Sjedinjenih Američkih Država".

"Predsjednik mi je rekao kako želi da učinim sve kako bi se stvorile okolnosti u kojima bi dvije strane odmah počele pregovore", rekao je Mitchell novinarima na početku donatorske konferencije za Palestince u Oslu.

Mitchell je rekao da je cilj donatorske konferencije osigurati novčanu pomoć palestinskoj samoupravi te utrti put k osnivanju palestinske države koja bi postojala uz Izrael.

"Važno je izgraditi takva tijela i upravu da se u dogledno vrijeme može uspostaviti neovisna i održiva palestinska država", rekao je Mitchell.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika