08.06.2009. / 19:04

Autor: Hina

Inzko izrazio zabrinutost Dodiku preispitivanjem nadležnosti

Na kraju sastanka u zajedničkom priopćenju Dodik i Inzko su pozvali na racionalno rješenje svih problema

Valentin InzkoValentin InzkoVisoki međunarodni predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko, britanski i francuski veleposlanici Maryse Berniau i Michael Tattham iskazali su u ponedjeljak u Banjoj Luci zabrinutost premijeru Republike Srpske Miloradu Dodiku zbog odluka vlasti toga entiteta o preispitivanju prenesenih nadležnosti na državu.

Inzko je ocijenio da bi realizacija dijela zaključaka Narodne skupštine RS-a o proceduri povrata dijela nadležnosti na entitete opasno potkopala ustavni sustav BiH. Pri tome je istaknuo kako su prenesene nadležnosti na BiH u isključivoj ovlasti države, a ne entiteta.

Na kraju sastanka u zajedničkom priopćenju Dodik i Inzko su pozvali na racionalno rješenje svih problema.

Tijekom odvojenog sastanka s veleposlanicima Francuske i Velike Britanije u BiH Maryse Berniau i Michaela Tatthama, premijer Dodik je istaknuo kako je Republika Srpska spremna otkloniti sve nejasnoće u svezi sa zaključcima Narodne skupštine RS 'ali da ultimatume smatra neprihvatljivim'.

Veleposlanici su izrazili zabrinutost svojih zemalja novonastalom situacijom u BiH i istaknuli da ona dodatno usporava put BiH prema EU.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika