12.06.2009. / 08:29

Autor: Hina

Šef CIA-e: Osama bin Laden je u Pakistanu

Nalaženje bin Ladena "jedan je od naših glavnih prioriteta", rekao je Panetta. "Jedna od naših nada je da ćemo kada Pakistanci vojno uđu, u spoju s našim operacijama, imati bolje izglede" da ga se nađe, rekao je

Šef CIA-e Leon PanettaŠef CIA-e Leon PanettaŠef CIA-e Leon Panetta rekao je u četvrtak da njegova agencija vjeruje da se vođa al-Kaide Osama bin Laden skriva u Pakistanu i izrazio nadu da će u zajedničkim operacijama s pakistanskim snagama biti nađen.

Upitan je li siguran da je bin Laden u Pakistanu Panetta je novinarima rekao da je "to tako po posljednjim dobivenim informacijama".

Nalaženje bin Ladena "jedan je od naših glavnih prioriteta", rekao je Panetta. "Jedna od naših nada je da ćemo kada Pakistanci vojno uđu, u spoju s našim operacijama, imati bolje izglede" da ga se nađe, rekao je.

Panetta je rekao da al Kaida "ostaje najozbiljnija sigurnosna prijetnja" SAD-u a njezini vođe, posebice u Pakistanu, nastavljaju raditi urote protiv Amerike.

Postoji "više ljudi" na terenu u Pakistanu koji SAD-u pružaju informacije o al-Kaidi, rekao je. CIA se također usredotočuje na zemlje gdje bi al-Kaida mogla naći utočište, poput Somalije i Jemena, rekao je Panetta.

Vezane vijesti

33 godine zatvora liječniku koji je 'otkrio' Bin Ladena

33 godine zatvora liječniku koji je 'otkrio' Bin Ladena

Pakistanski liječnik koji je pomogao američkoj obavještajnoj agenciji da pronađe Osamu bin Ladena osuđen je na 33 godine zatvora, službeno je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika