18.06.2009. / 19:27

Autor: Hina

Iran spriječio planirane napade na dan predsjedničkih izbora

Bombaši su izabrali 20 meta u Teheranu, među kojima Huseiniju Esrhad, veliku džamiju na sjeveru prijestolnice, jedno od većih biračkih mjesta, kamo dolazi veliki broj iranskih i stranih novinara koji prate izbore

Mahmud AhmadinedžadMahmud AhmadinedžadIranske vlasti tvrde da su uhitile pripadnike dviju terorističkih mreža koji su planirali napade na birališta kako bi sabotirali izbore, javila je u četvrtak državna televizija.

"Osobe koje su postavile bombe tijesno su povezane s inozemnim državljanima i htjeli su sabotirati izbore", objavila je državna televizija.

Bombaši su izabrali 20 meta u Teheranu, među kojima Huseiniju Esrhad, veliku džamiju na sjeveru prijestolnice, jedno od većih biračkih mjesta, kamo dolazi veliki broj iranskih i stranih novinara koji prate izbore, dodala je televizija.

Zapadne zemlje dovele su u pitanje zakonitost izbora održanih 12. lipnja na kojima je ponovno uvjerljivo pobijedio predsjednik Mahmud Ahmadinedžad. Taj rezultat kojeg kritiziraju Ahamadinedžadovi protivnici, izazvao je masovne prosvjede.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika