21.06.2009. / 16:17

Autor: Hina

Sjeverna Koreja optužila Obamu da izaziva nuklearni rat

"Nije podudarnost što je SAD premjestila izvjesnu količinu nuklearne opreme u Južnu Koreju i ondje izvodi vojne vježbe kako bi ugrabila i najmanju priliku da zauzme Sjevernu Koreju", piše tjednik

Barack ObamaBarack ObamaSjeverna Koreja optužila je američkog predsjednika Baracka Obamu da izaziva nuklearni rat protiv komunističkog režima potvrđujući obaveze spram južnokorejskog saveznika, javlja sjevernokorejski državni tisak.

Predsjednik Obama i njegov južnokorejski saveznik, predsjednik Lee Myung-bak, "pokušavaju pokrenuti nuklearni rat", izvješćuje sjevernokorejski tjednik Tongil Sinbo u subotnjem izdanju, kao prvi službeni odgovor na summit SAD-Južna Koreja prošlog tjedna.

"Nije podudarnost što je SAD premjestila izvjesnu količinu nuklearne opreme u Južnu Koreju i ondje izvodi vojne vježbe kako bi ugrabila i najmanju priliku da zauzme Sjevernu Koreju", piše tjednik.

U utorak u Washingtonu Obama je izrazio odlučno protivljenje sjevernokorejskoj nuklearnoj prijetnji međunarodnoj zajednici, kao i obvezu da zajamči sigurnost velikog južnokorejskog saveznika.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika