26.06.2009. / 07:58

Autor: Martina Čizmić

Dežela na sudu: Europska komisija pokrenula četiri postupka protiv Slovenije

Zanimljivo je da Slovenija nije jedina koja krši prava na području energije. Komisija je različite opomene i kazne poslala na adrese čak 24 zemalja članica

Slovenija je kršila neke europske direktive vezane uz energetikuSlovenija je kršila neke europske direktive vezane uz energetikuEuropska komisija pokrenula je četiri sudska postupka protiv Slovenije zbog kršenja pravnog reda na području energije i jednog zbog kršenja prava potrošača.

Na području energije EK zamjera sloveniji ne dovoljno bavljenje prigovorima svojih građana odnosno nepoštivanje direktiva o električnoj energiji i plinu, te zbog ne poštivanja nekih odredbi uredbi o plinu i električnoj energiji.

Iz Komisije su Sloveniju upozorili na nedostatne informacije koje upravitelji infrastrukture daju distributerima, čime im zapravo onemogućavaju učinkovit pristup distribucijskoj mreži. Osim toga, Komisija je utvrdila i kršenje pravila zbog ne postojanja odgovarajućih postupaka za rješavanje sporova za potrošače na nacionalnoj razini.

Zanimljivo je da Slovenija nije jedina koja krši prava na području energije. Komisija je različite opomene i kazne poslala na adrese čak 24 zemalja članica.

Slovenija sad ima dva mjeseca da se očituje o optužbama pred koje ih je stavila Komisija.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika