26.06.2009. / 13:38

Autor: Nacionalova redakcija

Napad bakljama u Ljubljani: Maskirani nasilnici pretukli gay aktiviste

Ovogodišnja slovenska Parada ponosa prema planu će se održati u suboru. Pokrovitelji su ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar i ljubljanski gradonačelnik Zoran Jaković

Foto: Nacionalova arhivaFoto: Nacionalova arhivaMakirani nasilnici sinoć su u Ljubljani fizički napali gay aktiviste za vrijeme održavanja jedne književne večeri. Kako prenose slovenski mediji, u tom je napadu sudjelovalo osam maskiranih muškaraca, a najgore je prošao radijski novinar Mitja Blažić.

Njihovo razračunavanje sa pripadnicima udruge za zaštitu spolnosti očigledno nije bilo dovoljno, jer su ovi homofobi imali namjeru zapaliti lokal gdje se rečena književna večer održavala. Naime, tamo je prije batinanja bačena jedna baklja.

Isti im je predmet poslužio u prebijanju novinara i predsjednika Društva za integraciju homoseksualnosti Mitje Blažića, koji je hospitaliziran sa opeklinama na vratu. Ovogodišnja slovenska Parada ponosa prema planu će se održati u suboru. Pokrovitelji su ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar i ljubljanski gradonačelnik Zoran Jaković.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika