29.06.2009. / 17:25

Autor: Hina

Zbog privremene obustave Schengena u Italiji gužve na granici sa Slovenijom

Talijanske su vlasti u nedjelju, zbog predstojećeg sastanka na vrhu zemalja G-20, koji će se održati u Aquili od 8. do 10. srpnja, iz sigurnosnih razloga privremeno obustavile provedbu schengenskog sporazuma i uvele policijski nadzor

Foto: Nacionalova arhivaFoto: Nacionalova arhivaNa slovensko-talijanskoj granici, osobito na prijelazima Škofije i Fernetiči, usporena je protočnost cestovnog prometa nakon što je Italija privremeno uvela policijski nadzor.

Talijanske su vlasti u nedjelju, zbog predstojećeg sastanka na vrhu zemalja G-20, koji će se održati u Aquili od 8. do 10. srpnja, iz sigurnosnih razloga privremeno obustavile provedbu schengenskog sporazuma i uvele policijski nadzor.

Režim kojim je na granicama sa svim susjednim državama Italija privremeno obustavila provedbu schengenskog sporazuma trajat će do 15. srpnja.

To je već u nedjelju i ponedjeljak dovelo do zastoja i kolona u putničkom prometu na prijelazima Škofije i Fernetiči, dok se idućih dana očekuje i usporavanje teretnog prometa, objavili su u ponedjeljak slovenski mediji.

U ponedjeljak je na najfrekventnijim prijelazima između Slovenije i Italije kolona vozila bila u prosjeku dugačka pola kilometra, a na ulazak u Sloveniju čekalo se oko pola sata, javili su slovenski mediji koji se pozivaju na prometne službe.

Mediji su javili da će slovenska policija iskoristiti usporavanje prometa na graničnim prijelazima s Italijom za kontrolu vinjeta na vozilima.

Od srijede su u Sloveniji tranzitnim vozilima na raspolaganju i vinjete za kraća razdoblja i to tjedna vinjeta koja stoji 15 eura i mjesečna po 30 eura.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika