11.07.2009. / 10:07

Autor: Hina

Medvedev upozorio SAD zbog planova o raketnom štitu

Ne uspijemo li riješiti to pitanje, znate kakve su posljedice, upozorio je Medvedev

Barack Obama i Dmitrij MedvedevBarack Obama i Dmitrij MedvedevRuski predsjednik Dmitrij Medvedev upozorio je u petak SAD da će Moskva, ne postignu li dvije zemlje dogovor o planovima o proturaketnom obrambenom štitu, razmjestiti rakete u enklavi blizu Poljske.

Suprotno pozitivnim riječima izgovorenim tijekom posjeta američkog predsjednika Baracka Obame Moskvi u početku tjedna, kad su se dvojica čelnika dogovorila o sporazumu o smanjenju nuklearnog naoružanja, Medvedev je konferenciju za novinare održanu u sklopu susreta na vrhu G8 iskoristio kako bi podsjetio na prijašnju rusku oštru retoriku glede kontrole naoružanja.

Aludirajući na odluku s početka godine da se pripremi razmještaj ruskih raketa kratkog dometa u Kalinjingradu kao odgovor na bilo kakvo američko postavljanje raketnog štita u središnjoj Europi, Medvedev je kazao: "Ne uspijemo li riješiti to pitanje, znate kakve su posljedice. Ono što sam svojedobno kazao u obraćanju ruskome narodu nije se promijenilo."

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika