12.07.2009. / 08:12

Autor: Martina Čizmić

Ludi za oružjem: Zbog Obame Amerikanci stvaraju zalihe

I FBI upozorava na gotovo pedesetpostotno povećanje prodaje oružja. Prodaja veliko kalibarskog oružja je zbog resecije nešto opala, ali vojne puške tipa AR-15 prodaju se 25 posto bolje

Amerikanci su poznati po svojoj ljubavi prema oružjuAmerikanci su poznati po svojoj ljubavi prema oružjuAmerika je oduvijek imala veoma liberalne zakone što se kupovine i držanja oružja tiče. Neke savezne države i danas imaju zakone koji dopuštaju nošenje oružja gotovo svima.

No, posljednjih mjeseci prodaja oružja u SAD-u značajno je porasla.

Kako piše Daily Telegraph, Amerikanci se boje da bi Obama, nakon što se obračunao sa ratom u Iraku i reformom zdravstva, svoju pažnju mogao posvetiti pooštravanju zakona o držanju oružja.

"Obama je već dokazao kako ekstremne njegove odluke mogu biti. Nakon zdravstva, na redu je oružje. Iako o tome još ne govore, sigurno će u budućnosti", smatra jedan od prodavača oružja koji je otkako je Obama došao na čelo države prodao četiri puta više oružja nego ranije.

I FBI upozorava na gotovo pedesetpostotno povećanje prodaje oružja. Prodaja veliko kalibarskog oružja je zbog resecije nešto opala, ali vojne puške tipa AR-15 prodaju se 25 posto bolje.

"Ljudi se jednostavno boje da u budućnosti neće moći kupiti oružje, pa sada stvaraju zalihe. Sve su oči uprte u Obamu", ističu prodavači.

Iako Obama tijekom svoje predizborne kampanje nije isticao nikakve planove za pooštravanje zakona o oružju, Amerikanci se ipak boje što bi on mogao učiniti u budućnosti.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika