15.07.2009. / 09:55

Autor: Martina Čizmić

Slovenska vojska pred bankrotom: Rebalansom gubi 100 milijuna eura

Samo za usporedbu, predviđeni troškovi za međunarodne operacije slovenske vojske ove godine stoje gotovo 30 milijuna eura

Kresanjem proračuna slovenski vojnici morati će ostati u vojarnama (Foto: Slovenska vojska)Kresanjem proračuna slovenski vojnici morati će ostati u vojarnama (Foto: Slovenska vojska)Slovenska vojska mogla bi se naći u veoma neugodnom položaju nakon sljedećeg rebalansa državnog proračuna. Naime, od početka godine rebalansom im je oduzeto 74 milijuna eura, a novim rebalansom planira se smanjivanje budžeta za vojsku za dodatnih 33,5 milijuna eura. To će za petinu smanjiti predviđeni budžet od 631 milijun eura, koliko je bilo predviđeno na početku godine.

Kako piše slovenski Dnevnik, prema neslužbenim informacijama, dodatno smanjivanje vojnog budžeta slovensku bi vojsku prikovalo za vojarne jer jednostavno neće imati dovoljno sredstava za vježbe i osposobljavanje.

To bi, piše Dnevnik, zasigurno utjecalo na moral vojnika, koji bi u tom slučaju dolazili na svoje radno mjesto i osam sati sjedili besposleni. Također, moglo bi dovesti i do problema sa disciplinom i sigurnošću zemlje, što bi na kraju dovelo do pada spremnosti i osposobljenosti slovenske vojske za međunarodne misije.

Samo za usporedbu, predviđeni troškovi za međunarodne operacije slovenske vojske ove godine stoje gotovo 30 milijuna eura.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

registracija
10/7/09

jazbec, 15.07.09. 12:02

Kakšna neumnost. Vojsko bi tako ali tako bilo potrebnu ukinit, proračun pa namenit finančni policiji, da naredi finančni red.


registracija
24/6/09

Schengen, 15.07.09. 12:25

Se strinjam jazbec,ter povečati proračun za mejno policijo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika