20.07.2009. / 11:13

Autor: Hina

Tužiteljstva u BiH istražuju više od deset tisuća osumnjičenih za ratne zločine

Tužiteljstva u BiH do sada su podnijela 235 optužnica protiv 377 osumnjičenih za ratne zločine, a sudovi su potvrdili 141 optužnicu protiv 220 osoba

Foto: Nacionalova arhivaFoto: Nacionalova arhivaU BiH je otvoreno 1649 predmeta ratnih zločina u kojima je za takva nedjela osumnjičeno 10.567 osoba, podatci su koje je prikupilo bosanskohercegovačko državno povjerenstvo za praćenje provedbe Strategije za procesuiranje ratnih zločina, prenijeli su u ponedjeljak lokalni mediji.

Po podatcima koje je "Dnevnom avazu" dao zamjenik predsjednika tog povjerenstva Jusuf Halilagić, u pitanju su predmeti koji se vode na različitim razinama i to od županijskih i okružnih tužiteljstava pa do Tužiteljstva BiH.

"U 1308 predmeta već je pokrenuta istraga protiv 5920 osoba", kazao je Halilagić, dodavši kako su u 250 slučajeva obustavljene istrage kojima je bilo obuhvaćeno nešto više od dvije tisuće osumnjičenika.

Tužiteljstva u BiH do sada su podnijela 235 optužnica protiv 377 osumnjičenih za ratne zločine, a sudovi su potvrdili 141 optužnicu protiv 220 osoba.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika