20.07.2009. / 12:23

Autor: Anđelka Subašić

Tjedna prognoza Anđelke Subašić: Najizloženiji kritikama biti će ministar Milinović

Kako će nerješeni, loše pripremljeni zakoni i propisi ugrožavati najosjetljivije kategorije stanovništva tako će najizloženiji kritikama i sudu javnosti biti ministar zdravstva i socijalne skrbi

Anđelka Subašić (Foto: Josip Regović)Anđelka Subašić (Foto: Josip Regović)Kako smo već par mjeseci navikli na nervozu, neizvjesnost i nepredvidljiva iznenađenja, tako nam ovaj tjedan neće biti neobičan. Puno toga se ponavlja. Uvijek se pokušavaju naći rješenja za materijalnu stvarnost i krizu o kojoj se toliko govori da je vidimo i tamo gdje je doista nema. Rješenja postoje, ali su još uvijek gore, među zvijezdama. Zato bi nam bilo bolje da se okrenemo upravo svemiru i barem našu dušu oplemenimo spoznajama da novac nije mjerilo sreće.

Mjesec i Merkur zajedno sa Suncem naći će se između 120-150 stupnjeva ekliptike i povećati temperaturu na našim geografskim širinama. S puno svjetlosti i topline raste optimizam i inicijativa. Uglavnom su to pozitivne osobine, ali ako se pretjeruje tada se one pretvaraju u nerealna očekivanja, pohlepu i narcizam.

Solarna eklipsa upozorava šefove država, monarhe, vladare (najviši autoritet jedne države) na oprez: zdravlje i/ili napadi (atentati) ugroziti će život. Takav događaj donosi sa sobom trajnije posljedice ne samo za konkretnu zemlju već i za međunarodne odnose.

U horoskopu Hrvatske ovaj tjedan je vrlo znakovit. S jedne strane otkriti će se naša ''ahilova peta'', gdje smo najviše ranjivi. To je trenutno najizloženiji sektor zdravstva i socijalne skrbi, (pa slijede pravosuđe, znanost i međunarodni ugled).

Kako će nerješeni, loše pripremljeni zakoni i propisi ugrožavati najosjetljivije kategorije stanovništva tako će najizloženiji kritikama i sudu javnosti biti ministar zdravstva i socijalne skrbi.
Kao kontradiktornost našim unutarnjim previranjima dolazi do zaokreta u odnosima sa zemljama koje su nam otvoreni nesimpatizeri.

Svijet će prolaziti kroz neminovnost još jednog stezanja remena jer će se u svjetskim bankama i fondovima utvrditi nedostaci sredstava. Vrijedonosnice će padati, naglašenije sredinom tjedna. Nije vrijeme za rizike ni na kojem planu.

Poljoprivredni sektor pretrpjeti će dosta veliku štetu (elementarne nepogode). Ugostitelji će morati mijenjati pristup poslu, znatno korigirati cijene. A vjerojatnost trovanja hranom u nekom poznatom i velikom objektu ili lancu skrenuti će pozornost u cijelom svijetu.

Od četvrtka će biti vrlo vruće, a javljati će se mjestimice neobična magla i kondenzacija otrovnih para, pa će mnogi imati problema sa srčanim bolestima i alergijama.
Najstresniiji dani za sve nas su srijeda, četvrtak i subota.

Vezane vijesti

Astroprognoza: Razočarani Milanović

Astroprognoza: Razočarani Milanović

Moćni Saturn nalazi se na Zenitu horoskopa Hrvatske. To je prije svega znak da jedna mlada država prolazi ispit zrelosti. Ugled je u pitanju. Kriza… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika