12.08.2009. / 19:22

Autor: Hina

Celjski biskup 'grotesknim' ocijenio imenovanje ulice po Titu

U Francuskoj je trebalo dvjesto godina da nacija počne na isti način gledati na događaje iz razdoblja Francuske revolucije, upozorio je Stres

Josi Broz TitoJosi Broz TitoCeljski biskup i koadjutor mariborskog nadbiskupa Anton Stres u srijedu je "grotesknim" nazvao nedavno imenovanje jedne ulice u Ljubljani po bivšem jugoslavenskom predsjedniku Josipu Brozu Titu, istaknuvši da on i jugoslavenski partijski vrh nose odgovornost za poratna masovna ubojstva, uključujući i ona otkrivena u napuštenom rudniku blizu sela Huda jama kod Celja.

"Zločini počinjeni u Hudoj jami, logoru Teharje, Kočevskom rogu i na drugim mjestima dogovoreni su u partijskom i državnom vrhu u Beogradu. Zato je davanje ulice Titu groteskno i izraz arogancije", izjavio je Stres u razgovoru za katolički Radio-Ognjište.

Kritizirajući odnos slovenskih političkih elita prema događajima iz prošlosti, Stres je rekao da je Tito bio "zločinac koji je masovno kršio ljudska prava, pa i prava svojih sumišljenika koje je slao na Goli otok".

U Sloveniji, kako je pojasnio, ne može doći do pomirbe i jedinstvenog gledanja na događaje iz prošlosti, sve dok se NOB-om i komunističkom revolucijom opravdavaju zločini i dok "sudionici revolucije i njihovi fizički, te ideološki i moralni nasljednici" nastoje retroaktivno "pozlatiti razdoblje koje ih je dovelo na vlast".

U Francuskoj je trebalo dvjesto godina da nacija počne na isti način gledati na događaje iz razdoblja Francuske revolucije, upozorio je Stres.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 12.08.09. 19:44

Ajde Stres pasi travu, idiote. Radije nam pricaj o pedofiliji, homoiseksualnosti, pobacajima i drugome sto vise pristoji crkvi. Ionako besposleni popo krsti jarice.


registracija
9/8/09

vinko12, 13.08.09. 01:39

Potpuno tocno biskupe. Na tebe bi se trbao ugledati i nas Bozanic da se vec jednom kazni tog masovnog zlocinca i boljsevika koga se komunjari drze k pijani plota, a znamo i zasto. Sramota za sve nase stare i nove generacije. Nadam se da ce Hebrang srediti povjesne manipulacije komunista


registracija
3/7/09

GLAVNISUDAC, 13.08.09. 03:25

@vinko12 HEBRANG sin staljiniste ? On nemože već 60 godina ni sebe sredit. Kompleks tate komuniste-staljiniste...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika