16.08.2009. / 13:55

Autor: Hina

Afganistanski udar na ženska prava: Nema seksa - nema vode

Skandalozni je zakon trebao biti donesen još prije nekoliko mjeseci, ali je afganistansko vodstvo odustalo od njega zbog intervencije američkoga predsjednika Obame

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNekoliko dana prije izbora u Afganistanu je donesen zakon koji je na zapadu prozvan "barbarskim zakonom" protiv prava žena. Njime se drastično smanjuju ženska prava, kao da su zakon pisali talibani, a ne većina koju kontrolira prozapadni predsjednik Hamid Karzai.

Primjerice, ako žena odbije seks s mužem, on joj može uskratiti hranu i vodu. U odgoju djece može sudjelovati samo otac ili djed, a kazne za silovanje nema ako prijestupnik plati novčanu odštetu.

Skandalozni je zakon trebao biti donesen još prije nekoliko mjeseci, ali je afganistansko vodstvo odustalo od njega zbog intervencije američkoga predsjednika Obame. No, čini se da je to bio samo Karzaijev taktički manevar.

Borci za ljudska prava optužuju ga da je prodao "ženska prava vragu" kako bi dobio potporu fundamentalista.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

registracija
16/6/09

Trenk, 16.08.09. 14:40

Cini mi se da je ovo sve vec vidjeno i da smo o tome
citali u Nacionalu, samo pod drugim naslovom, a odnosilo se na zlostavljanu djecu u nekim crkvenim
ustanovama. Bojim se samo da mi Hrvati u bliskoj buducnosti ne budemo izgledali kao gornja Foto: Ilustracija , jer predsjednik Mesic odlazi a meteode Karzaija da pridobije fundamentaliste vec primjenjuje jedan od predsjednickih kandidata, tko ?
ZNA SE.


registracija
1/4/07

ulomax, 16.08.09. 17:23

Kakve usporedbe bolesnici plasiraju je degutantno!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika