20.08.2009. / 12:29

Autor: Hina

Opovrgnute vijesti o prodaji slovenskog Dela stranim vlasnicima

Informacije o eventualnom ulasku stranog kapitala u najveće slovenske tiskane medije pojavljivale su se i ranijih godina, ali su se redovno iskazivale netočnima zbog političke osjetljivosti

Najveća slovenska novinsko-izdavačka kuća "Delo" koja izdaje i istoimeni najutjecajniji dnevnik, te niz drugih edicija, nije na prodaju stranom vlasniku, o čemu se zadnjih dana intenzivno nagađalo.

To je u četvrtak potvrdila uprava "Dela", a i Pivovarna Laško (PL) kao jedini vlasnik te kuće.

"Nismo dobili nikakvu ponudu", izjavila je u četvrtak Metka Zevnik, predsjednica uprave novinske kuće "Delo".

Slovenski poslovni list "Finance" u utorak je objavio da se za kupnju "Dela" zanimaju dva njemačka izdavača, WAZ, te tvrtka FAZIT koja izdaje i konzervativni Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). FAZIT je za Slovensku televiziju zanijekao da je zainteresiran za ulazak na slovensko novinsko tržište, dok WAZ nije želio komentirati medijske napise u Sloveniji.

Vijest o prodaji najutjecajnijih dnevnih novina zanijekala je i Pivovarna Laško (PL).

"Medijske informacije da pregovaramo o prodaji nisu točne", objavila je Pivovarna Laško (PL).

Jedan od najvećih slovenskih koncerna trebao bi se po sugestijama vlade, nakon što je s njegova čela nedavno otišao "kontroverzni tajkun" Boško Šrot, koncentrirati na osnovnu djelatnost, odnosno industriju pića, a prodati dionice koje još posjeduje u trgovačkom lancu "Mercator" i na medijskom tržištu. Pivovarna Laško preko "Dela" posjeduje i 80 posto dionica mariborske izdavačke kuće "Večer" i istoimenog dnevnika.

Informacije o eventualnom ulasku stranog kapitala u najveće slovenske tiskane medije pojavljivale su se i ranijih godina, ali su se redovno iskazivale netočnima zbog političke osjetljivosti.

Za eventualnu prodaju većinskog vlasništva u vodećim medijima inače je po zakonu potrebna i suglasnost ministarstva kulture, odnosno vlade.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika