22.08.2009. / 18:36

Autor: Hina

"Index" na njemački način: 100 sveučilišnih profesora pod istragom zbog korupcije

Focus je objavio kako su profesori navodno za iznose od 4 tisuće do 20 tisuća eura pomagali postdiplomcima u stjecanju doktorata znanosti

Čak 100 profesora optuženo je za primanje mitaČak 100 profesora optuženo je za primanje mitaDržavno odvjetništvo u Koelnu priopćilo je u subotu da vodi istragu protiv 100 sveučilišnih profesora diljem cijele Njemačke zbog sumnje da su primali mito od studenata na doktoratima.

Glasnogovornik državnog odvjetništva u Koelnu Guenther Feld potvrdio je izvješće tjednika Focus od subote, da se sumnja kako su profesori plaćani preko posredničke tvrtke. Focus je objavio kako su profesori navodno za iznose od 4 tisuće do 20 tisuća eura pomagali postdiplomcima u stjecanju doktorata znanosti.

Prije ove najnovije korupcijske afere na njemačkim sveučilištima, na Hannoverskom sveučilištu je profesor na pravnom fakultetu osuđen za primanje mita. Optužen je da je preko iste posredničke tvrtke primao novac i organizirao da 61 student čiji ispitni rezultati nisu bili zadovoljavajući stekne postdiplomski znanstveni stupanj. Profesor je osuđen na tri godine zatvora.

Vezane vijesti

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

U najnovijem izvješću pod nazivom ‘Novac, politika i moć: korupcijski rizici u Europi' nevladina organizacija Transparency International piše kako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika