26.08.2009. / 08:37

Autor: Martina Čizmić

Umro američki senator Ted Kennedy

Teddy, kako su ga zvali, je bio jedan od senatora sa najduljim stažem u SAD-u

Jedno od posljednjih pojavljivanja Teda Kennedy u javnostiJedno od posljednjih pojavljivanja Teda Kennedy u javnostiAmerički senator Edward Kennedy, brat Johna F. Kennedya umro je u 77. godini od tumora na mozgu, priopćila je Demokratska stranka.

Legendarni senator član je obitelji Kennedy za koju mnogi smatraju da je jedna od najutjecajnijih političkih obitelji u Americi. Ali i najnesretnija. Osim što su John F. i senator Robert ubijeni u atentatima, Joe Kennedy poginuo je kao pilot u Drugom svjetskom ratu.

Teddy, kako su ga zvali, je bio jedan od senatora sa najduljim stažem u SAD-u, a njegov liberalni politički svjetonazor nije ga omeo u osvajanju titule jednog od najboljih pregovarača u Senatu.

Kennedyu je dijagnosticiran tumor na mozgu u svibnju prošle godine, ali ga to nije spriječilo da aktivno podupire Obaminu predsjedničku kampanju. Čak je sudjelovao i u inauguracijskom ručku kod Obame, na kojem mu je pozlilo te je bio prebačen u bolnicu.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika