26.08.2009. / 11:06

Autor: Hina

Mongolija traži od Rusije da prouči mogućnost gradnje plinovoda

Ulan Bator i Moskva potpisali su ugovor o osnutku zajedničkog poduzeća radi korištenja rudnika urana u Mongoliji, bivšem satelitu Sovjetskog Saveza

Gradnju plinovoda dogovorili su ruski i mongolski predsjednikGradnju plinovoda dogovorili su ruski i mongolski predsjednikMongolija je zatražila od Rusije izradu studije o izvedivosti gradnje plinovoda između dviju zemalja, objavio je Kremlj u srijedu.

Plan o gradnji plinovoda spominje se u zajedničkoj izjavi koju su potpisali mongolski predsjednik Tsakhiagiin Elbegdorj i njegov ruski kolega Dmitrij Medvedev, koji će u srijedu završiti dvodnevni posjet toj zemlji koja se nalazi između Rusije i Kine.

Nikakvih drugih informacija nema o tome prijedlogu u izjavi u kojoj dvije zemlje ističu da žele uspostaviti "redovit i uspješan" dijalog o "strateškom" pitanju energetske suradnje.

Zajednička izjava koja je potpisana u utorak, objavljena je tek u srijedu.

U utorak su Ulan Bator i Moskva potpisali ugovor o osnutku zajedničkog poduzeća radi korištenja rudnika urana u Mongoliji, bivšem satelitu Sovjetskog Saveza.

Ugovor koji su potpisali ruska Savezna agencija za atomsku energiju (Rosatom) i mongolski Mon-Atom, parafiran je u nazočnosti mongolskog i ruskog predsjednika.

Po tom ugovoru, Atomredmetzoloto, podružnica Rosatoma, i Mon-Atom osnovat će zajedničko poduzeće s jednakim udjelima koje će službeno početi raditi koncem godine.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika