11.09.2009. / 15:11

Autor: Boris Bilas

Zmago ljut na Boruta: 'Pahor je napravio eklatantnu svinjariju'

Jelinčić je usperdio vladu s onim Slovencima koji su se poklonili Mussoliniju u Rimu 1941. godine i "do kraja rata služili okupatoru", prenose slovenski mediji

Zmago JelinčićZmago JelinčićJedan od prvih slovenskih političara koji je reagirao na ljubljanski dogovor Boruta Pahora i Jadranke Kosor bio je, naravno, Zmago Jelinčić. Kako prenosi portal slovenske televizije, Jelinčić je bio očekivano oštar, ali i jezgrovit kada je u pitanju njegov stav oko ovog dogovora.

"Borut Pahor je Sloveniji priuštio eklatantnu svinjariju", jasan je bio Jelinčić te je dodao kako su Hrvati ponovno izigrali Slovence.

"Cijela slovenska vlada pokazala potpuno nepoznavanje slovenske povijesti, a u knjigama je treba uvrstiti na stranu onih koji su izdali slovenski narod", nastavio je Jelinčić svoju kanonadu po Pahoru i njegovoj ekipi usporedivši aktualnu vladu s onim Slovencima koji su se poklonili Mussoliniju u Rimu 1941. godine i "do kraja rata služili okupatoru".

Sličnog je mišljenja i Predsjednik Slovenske narodne stranke Radovan Žerjav koji smatra kako njegova zemlja ovim dogovorom nije dobila apsolutno ništa te kako je nužno da Hrvatsko i fizički iz pristupnih dokumenata izbaci one sporne koje prejudiciraju granicu.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika