23.09.2009. / 07:25

Autor: Hina

Obama: Izraelci i Palestinci moraju se više zauzeti za mir

Obama je na početku trojnoga sastanka u ponedjeljak rekao da su dvije strane ostvarile neki napredak, ali da je ostalo još puno posla

Barack ObamaBarack ObamaIzraelski i palestinski čelnici rukovali su se na početku prvoga sastanka na kojem ih je ugostio američki predsjednik Barack Obama, ali ta se mala gesta vrlo vjerojatno neće pretvoriti u brz nastavak mirovnih razgovora.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu i palestinski predsjednik Mahmud Abas i dalje se ne slažu u ključnim pitanjima kao što su nova gradnja izraelskih naselja na okupiranom teritoriju i raspored budućih razgovora.

Obama je na početku trojnoga sastanka u ponedjeljak rekao da su dvije strane ostvarile neki napredak, ali da je ostalo još puno posla.

Obojici je čelnika rekao da je vrijeme za prekid zastoja u pregovorima. "Snažan je osjećaj hitnosti", rekao je. Njegov izaslanik za Bliski istok George Mitchell idući se tjedan vraća onamo na još jedan krug posredovanja.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika