25.09.2009. / 09:21

Autor: Hina

Komisija odlučila: Hit film "Kenjac" u utrci za Oscara

Sedamnaest članova Komisije Hrvatskog društva filmskih djelatnika igrani film "Kenjac", u produkciji "Propeler filma", izabralo je u drugom krugu kao film koji će predstavljati hrvatsku kinematografiju

Antonio Nuić, redatelj i scenarist filma "Kenjac"Antonio Nuić, redatelj i scenarist filma "Kenjac"Film "Kenjac" redatelja i scenarista Antonija Nuića predstavljat će hrvatsku kinematografiju u selekcijskom procesu američke filmske Akademije za Oscar u kategoriji najbolji strani film, odlučila je danas tajnim glasovanjem Komisija Hrvatskog društva filmskih djelatnika (HDFD).

Sedamnaest članova te komisije igrani film "Kenjac", u produkciji "Propeler filma", izabralo je u drugom krugu, priopćio je večeras HDFD.

Radnja filma događa se u ljeto 1995., u vrijeme "Oluje". Boro, kojemu je godina i pol dana ostala do proslave 40. rođendana, sa ženom Jasnom i sinom Lukom nakon sedam godina odlazi u Drinovce, svoje rodno selo u Hercegovini.

Želi vidjeti brata koji je s obitelji uspio izići iz Sarajeva. Znao je da je brat ranjen, ali pri prvom susretu nakon više godina otkriva da će brat ostatak života provesti u invalidskim kolicima. Boro se stalno svađa s Jasnom, a s ocem Paškom, kojeg okrivljuje za majčinu smrt, uopće ne razgovara.

U dva tjedna kolovoza 1995. Boro će razriješiti višegodišnji sukob s ocem, naučiti biti bolji muž i otac, a u svemu tome će ne malu ulogu odigrati magarac.

Vezane vijesti

"Rango" dobio Oscara za animirani film, "Udefeated" za dokumentarni

"Rango" dobio Oscara za animirani film, "Udefeated" za dokumentarni

Oscara za najbolji animirani film osvojio je "Rango" Gorea Verbinskog, dok je najboljim dokumentarnim filmom proglašen "Undefeated" Daniela Lindsaya… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika