28.09.2009. / 11:54

Autor: Hina

Pahorov sastanak sa strankama o Hrvatskoj: Oporba ne očekuje previše

Predsjednik slovenske Pučke stranke Radovan Žerjav izjavio je, dolazeći na sastanak, da bi Pahor trebao ustrajati na stajalištima parlamenta koji je donio Rezoluciju o granici s Hrvatskom uoči njezina ulaska u NATO, a u međuvremenu i dalje blokirati hrvatske pristupne pregovore

Bivši premijer Janez Janša i aktualni predsjednik Vlade Borut PahorBivši premijer Janez Janša i aktualni predsjednik Vlade Borut PahorSlovenski premijer Borut Pahor počeo je u ponedjeljak ujutro sastanak sa stranačkim vođama, na kojemu će biti riječi o sporazumu s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor o deblokadi i nastavku hrvatskih pristupnih pregovora.

Pahor prije sastanka nije želio komentirati susret s oporbenim čelnicima.

Oni su pak kritizirali njegove postupke u rješavanju otvorenih pitanja s Hrvatskom. Tako je, dolazeći na sastanak s Pahorom, bivši premijer Janez Janša, koji vodi najjaču oporbenu stranku, izjavio da je Pahor razgovore sa stranačkim vođama o deblokadi Hrvatske i rješenju otvorenoga graničnog pitanja arbitražom sazvao "barem tri tjedna prekasno", te da od današnjeg sastanka "ne očekuje previše".

Predsjednik slovenske Pučke stranke Radovan Žerjav izjavio je, dolazeći na sastanak, da bi Pahor trebao ustrajati na stajalištima parlamenta koji je donio Rezoluciju o granici s Hrvatskom uoči njezina ulaska u NATO, a u međuvremenu i dalje blokirati hrvatske pristupne pregovore.

"Stvari treba ostaviti otvorenima", rekao je Žerjav, dodavši kako se iz Pahorova dogovora s hrvatskom premijerkom ne može zaključiti da je osigurao Sloveniji izlaz na otvoreno more.

Današnji sastanak s Pahorom komentirao je i Karl Erjavec, ministar okoliša u Pahorovoj vladi koji vodi Stranku umirovljenika (DESUS). Uoči današnjeg sastanka rekao je da bi njegova stranka bila spremna poduprijeti budući arbitražni sporazum s Hrvatskom, ali samo ako osigura teritorijalni kontakt slovenskog mora s međunarodnim vodama.

Popodne se na zahtjev oporbe sastaje i parlament na izvanrednom zasjedanju, a jedina točka su odnosi s Hrvatskom. Sjednica koju su zatražile tri oporbene stranke, koje zahtijevaju da im Pahor objasni oijedinosti budućih pregovora o granici, održat će se iza zatvorenih vrata.

Vezane vijesti

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Slovenski Socijalni demokrati (SD) na izbornom su kongresu u Kočevju u subotu za svog novog predsjednika izabrali Igora Lukšiča koji je u drugom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika