07.10.2009. / 11:34

Autor: Nacionalova redakcija

'Dodik nikoga ne sluša, ni Srbija nema utjecaja na njegovu svojeglavost'

"Milorad Dodik je toliko svojeglav da ne vjerujem da bilo tko može utjecati na njega i na poteze koje zacrta u glavi, a kamoli da ga uvjeri u to da vodi ovakvu ili onakvu politiku u Bosni i Hercegovini", istaknula je Doris Pack

Izvjestiteljica Europskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu Doris Pack kazala je da premijer Republike Srpske Milorad Dodik ne sluša ničije savjete te da je 'svojeglav'. "Milorad Dodik je toliko svojeglav da ne vjerujem da bilo tko može utjecati na njega i na poteze koje zacrta u glavi, a kamoli da ga uvjeri u to da vodi ovakvu ili onakvu politiku u Bosni i Hercegovini", istaknula je Doris Pack.

Dodala je kako bi za BiH, ali i Srbiju te EU bilo bolje kada bi službeni Beograd pokušao utjecati na Dodika, kako bi ovaj konačno postao pragmatičniji. Izvjestiteljica EP-a naime smatra kako se možda čini da Srbija utječe na Dodika, ali da to zapravo nije istina."Prilično sam sigurna u to da ne Dodik konzultira nikoga o svojim potezima, ni Bruxelles ni Beograd.

Čak, kad netko i pomisli da Beograd utječe na prilike u BiH, riječ je samo o Dodikovoj igri da prikaže da ga Beograd podržava u nečemu što je za njega važno", kazala je Doris Pack, dodavši kako očekuje da će se na predstojećem skupu predstavnika EU i SAD s liderima vodećih partija u BiH definirati smjernice za proces reformi u BiH.

Vezane vijesti

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Pregovori DS-a i SPS-a već nekoliko dana tapkaju na mjestu. Iako je matematika na njihovoj strani, u pokušaje formiranja nove srbijanske vlade sada… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika