11.10.2009. / 19:09

Autor: Hina

Egipatski ministar: Međupalestinski dogovor će se možda opet odgoditi

"Ozračje nije povoljno za potpisivanje ugovora", rekao je u subotu u Gazi glasnogovornik Hamasa, Sami Abu Zuhri

Hamas i Fatah mogli bi odgoditi potpisivanje sporazumaHamas i Fatah mogli bi odgoditi potpisivanje sporazumaEgipatski ministar vanjskih poslova Ahmed Abul Geit ocijenio je u nedjelju da bi Hamas i Fatah za idući mjesec mogli odgoditi potpisivanje mirovnog ugovora koje se isprva planiralo za 26. listopada.

Odgovarajući na pitanje o mogućoj odgodi tog potpisivanja, Abul Geit je rekao novinarima "možda će se odgoditi za nekoliko tjedana", a izaslanstvo palestinskog islamističkog pokreta razgovaralo je u subotu u Kairu o toj odgodi.

Dana 5. listopada Abul Al Geit, čija zemlja posreduje u međupalestinskoj pomirbi, najavio je da će Hamas koji od lipnja 2007. nadzire Pojas Gaze i njegov suparnik, Fatah predsjednika Mahmuda Abasa, potpisati ugovor 26. listopada u Kairu.

No Hamas je u međuvremenu optužio Abasa da je odgovoran za odgodu UN-ove rasprave o Goldstoneovu izvješću o ratu u Gazi u kojemu se Izrael optužuje za "ratni zločin" tijekom ofenzive na palestinsko područje u prosincu 2008. i u siječnju ove godine.

"Ozračje nije povoljno za potpisivanje ugovora", rekao je u subotu u Gazi glasnogovornik Hamasa, Sami Abu Zuhri, dodavši da je izaslanstvo zajedno s generalom Sulejmanom razgovaralo o "nadnevku povoljnom za idući krug pregovora" s Fatahom.

Kairo koji je pokrovitelj međupalestinskih pregovora već je dvaput odgađao potpisivanje ugovora.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika