14.10.2009. / 07:26

Autor: Hina

Obama: Odluka o Afganistanu idućih tjedana

The Washington Post je izvijestio u utorak da je Obama odobrio razmještaj 13 tisuća novih vojnika, ali je odluka prešućena

Barack ObamaBarack ObamaAmerički predsjednik Barack Obama najavio je da će odluku o novim američkim postrojbama za Afganistan donijeti "idućih tjedana".

Obama je kazao novinarima da su odluke na vojnom planu važne ali da su one samo jedan aspekt poboljšanja koja su potrebna u strategiji SAD-a u Afganistanu. Naglasio je kako je važno nadograditi civilne kapacitete Afganistana kako bi se unaprijedilo upravljanje zemljom, poljoprivreda, vladavina prava i druga područja.

Obama je odgovarao na pitanja novinara na zajedničkoj konferenciji za tisak sa španjolskim premijerom Jose Luisom Zapaterom.

Glasnogovornik Bijele kuće Robert Gibbs odbacio je izvješće da je Obama odobrio 13.000 dodatnih vojnika koji upravo stižu u Afganistan. On je kazao da su te postrojbe dio kontigenta čiji je razmještaj naredila prethodna Busheva administracija, ali one nisu stigle na afganistansko ratište prije nego je Obama stupio na dužnost.

The Washington Post je izvijestio u utorak da je Obama odobrio razmještaj tih snaga, ali je odluka prešućena.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika