15.10.2009. / 14:43

Autor: Andrea Belin

Zašto muškarci ne mogu odoljeti pivu i ženskim grudima

Žene su se oduvijek pitale zašto se muškarci boje ćelavosti, zbog čega ne mogu odoljeti pivu i ženskom dekolteu. Kako bi im odgovorili na pitanja, znanstvenici su proveli jedno zanimljivo istraživanje...

Muškarci ne mogu odoljeti pogledu na ženske grudiMuškarci ne mogu odoljeti pogledu na ženske grudiZna se da muškarci odmjeravaju gotovo svaku pripadnicu ljepšeg spola. Prvo što primjećuju na ženama su grudi, zatim se fokusiraju na stražnjicu a tek onda bace pogled na ostale dijelove tijela. Postavlja se pitanje što u tijelu pripadnika jačeg spola izaziva takve reakcije?


Gen za odmjeravanje
Muškarci žene primjećuju i na nekoliko stotina metara udaljenosti. Znanstvenici tvrde da su ovu sposobnost naslijedili od svojih pećinskih predaka koji su iz daljine morali "snimiti" neprijatelja koji im je dolazi u susret. Međutim, vidno polje muškaraca je znatno uže od vidnog polja pripadnica ljepšeg spola. Dokazano je da i žene podjednako često odmjeravaju frajere na ulici.

Muškarci manje pričaju
Statistike pokazuju da žene dnevno izgovaraju šest do osam tisuća riječi dok muškarci samo dvije do četiri tisuće. U žaru rasprave dok gotovo svaka pripadnica ljepšeg spola ne prestaje pričati, muškarci uglavnom šute. U takvim situacijama žene se dodatno uznemiravaju i nastavljaju s pričom pa nije nimalo iznenađujuće što dnevno izgovaraju dvostruko više riječi od svojih partnera.

Strah od ćelavosti
Utvrđeno je da osamdeset posto muškaraca razmišlja hoće li ženama biti jednako privlačan ako ostane bez kose. Dokazano je da ćelavim muškarcima nedostaje samopouzdanja za razliku od pripadnika jačeg spola koji imaju bujnu kosu.

Hormon za ljutnju
U većini slučajeva kada se posvađaju sa svojom boljom polovicom, muškarci prekidaju svaku komunikaciju i ne razgovaraju sve dok ih ne prođe faza ljutnje. Oni u takvim situacijama nemaju potrebu za razgovor s primjerice najboljim prijateljem dok se žene nakon svađe s partnerom povjeravaju prijateljicama. Žene na to potiče visoka razina hormona oksitocina što nije slučaj kod muškaraca.

Zašto ne mogu bez piva
Od prije je poznato da muškarci bolje od žena razlikuju okuse, naročito kada je riječ o slatkim i gorkim okusima. Zašto radije odabiru gorka pića poput pive nije poznato, a isto tako ne zna se zašto pripadnice ljepšeg spola više uživaju u slatkim napicima.

Bokovi otkrivaju uzbuđenost
Svaki muškarac u trenutku kada se uzbudi trlja noge. Pripadnik jačeg spola u takvoj, pomalo neugodnoj situaciji, izbacuje bokove i širi stopala. Neka istraživanja su potvrdila da muškarce više uzbuđuje miris ženskog znoja, nego miris skupocjenog parfema.

Vezane vijesti

'Žene su neiskorišteni gospodarski potencijal'

'Žene su neiskorišteni gospodarski potencijal'

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras je izjavio kako će sadašnja vlada pomagati razvoj ženskoga poduzetništva u Hrvatskoj, jer je, kako je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika