21.10.2009. / 14:12

Autor: Boris Bilas

Sutlić žrtva zavjere: Moja tobožnja izjava je notorna laž

"Pravi je zločin da četvero novinara čija je dužnost izvještavati javnost pravodobno i istinito 20 mjeseci uskraćuju informaciju hrvatskoj javnost da HRT vodi navodni šovinist. To svjedoči o uvjerljivosti njihove optužbe", rekao je na konferenciji ravnatelj HRT-a

Glavni ravnatelj HRT-a Vanja SutlićGlavni ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić"Moram jasno i glasno reći da su objede vezane uz moju tobožnju izjavu o kolegici Ivani Dragičević-Veličković potpuna i notorna laž. Svi koji me poznaju znaju da to nije moj stil, rječnik niti moj svjetonazor. Žao mi je kolegice i njezine obitelji koja je druga žrtva ove zavjere. Pitam se jesu li njezine kolege vodile računa o tome da su svojim postupkom izravno povrijedile njezin ugled i dostojanstvo", kazao je ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić osvrčući se na aferu koja je u medijima izbila zbog navoda da je novinarku Dragičević-Veličković nazvao "četničkom kurvetinom"

"Istina je da sam sugerirao da kolegica Dragičević Veličković ne nastupi u humanitarnoj akciji HRT-a jer je 15-ak dana ranije bila disciplinski kažnjena na temelju nalaza Etičkog povjerenstva jer je nanijela štetu ugledu HRT-a", izjavio je Sutlić te je dodao kako ne namjerava odstupiti s mjesta prvog čovjeka javne televizije. Kakže kako je u utorak već podnio tužbu zbog teške klevete protiv četvero novinara koji ga optužuju.

"Ne želim komentirati namjere kolega koji su stvorili ovaj slučaj i pokrenuli hajku na mene. Znam da ovdje imamo riječ protiv riječi, ali puno je činjenica koji ruše ove tvrdnje", kazao je Sutlić koji se pita i zašto je četvorka punih 20 mjeseci šutjela da bi informaciju lansirala u njima odgovarajućem trenutku."Znamo da se puno banalnije stvari i svaki neslužbeni i službeni razgovor iz ove kuće za manje od sat vremena nađe na vašim portalima. Pravi je zločin da četvero novinara čija je dužnost izvještavati javnost pravodobno i istinito 20 mjeseci uskraćuju informaciju hrvatskoj javnost da HRT vodi navodni šovinist. To svjedoči o uvjerljivosti njihove optužbe", rekao je na konferenciji ravnatelj HRT-a.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika