26.10.2009. / 08:33

Autor: Martina Čizmić

Anketa: Polovica Slovenaca protiv arbitražnog sporazuma s RH

No, za razliku od slovenske oporbe koja na sav glas poziva na interpelaciju i ostavku premijera Pahora, građani smatraju ako to nije potrebno

Pahor je spreman riskirati interpelaciju na koju pozivaju oporbenjaciPahor je spreman riskirati interpelaciju na koju pozivaju oporbenjaciAnketa koju je proveo slovenski dnevnik Delo pokazuje da premijer Borut Pahor, polako ali sigurno gubi potporu politike i javnosti.

Gotovo polovica ispitanih oštro se protivi potpisivanju arbitražnog sporazuma sa Hrvatskom koji Pahor zagovara i za kojeg je spreman riskirati interpelaciju. Tek nešto više od četvrtine ispitanih podupire taj sporazum.

Ti podaci mogu biti veoma važni za slovensku vladu ukoliko se o arbitražnom sporazumu bude odlučivalo na referendumu. Kako ističe Delo, kada bi se danas provodio referendum, arbitražni sporazum zasigurno ne bi prošao.

No, za razliku od slovenske oporbe koja na sav glas poziva na interpelaciju i ostavku premijera Pahora, građani smatraju ako to nije potrebno. Polovica ispitanih smatra da to trentno nije potrebno, no treba istaknuti i da je trećina ispitanih bila za interpelaciju.

Vezane vijesti

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Slovenski Socijalni demokrati (SD) na izbornom su kongresu u Kočevju u subotu za svog novog predsjednika izabrali Igora Lukšiča koji je u drugom… Više

Komentari

registracija
9/8/09

petdan, 26.10.09. 11:05

Poštovani susjedi, volio bi vjerovati da če premijerka ga. Kosor in naš premier g. Pahor nači kompromis, koji če biti povoljan za obje strane.
Hrvatska je več trebala biti članica EU a sada treba strepiti da što prije postigne taj cilj.
To je koristno za obje države kako bi u budučnosti svoje intelektualne, ekonomske i druge potencijale koristili u svrhu dobre saradnje i tako postigli što bolje uvjete za bolji položaj oba susjedska naroda.
Sa mržnjom i nerazumijevanjem se to ne može postiči.
Ljep dan svima na forumu.


registracija
24/5/09

Sharp, 26.10.09. 12:21

@petdan
ovo sa dobrom suradnjom u buducnosti zaboravite ! Prvom susjedu zabit noz u leda bas i nije dobra podloga za daljnju suradnju, a to u sloveniji i osjecate...pad prodaje recimo Gorenja u Hrvatskoj do 30% ! Budite uvjereni da se to tako brzo i nece popravit... bas se u Hrvatskoj ne palimo na ucijene i prisiljavanja... Moze hrvatska i bez EU-a ! A ovakvi susjedi nam nisu potrebni... jer upravo Slovenija izkoristava svoj bolji polozaj da ucijenuje prvog susjeda, izbjegava int. vazece pravo da bi postigla nemoguce ! Zapamtite, radje necemo uci pod tom ucijenom... jer ko vas ima za prijatelje, tome fakat vise nije potreban neprijatelj.... vase politicare moze biti sram za ovo sto rade... meni ste se definitivno zgadili !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika