01.11.2009. / 08:41

Autor: Andrea Belin

Skinite višak kilograma bez dijete: Pivo i vino smanjuju apetit

Ukoliko uživate u ispijanju alkohola, naročito vina i pive, prestanite brinuti o kilogramima jer su najnovija istraživanja pokazala da ove dvije vrste alkoholnih pića smanjuju apetit

S vinom ipak nemojte pretjerivatiS vinom ipak nemojte pretjerivatiS obzirom da alkohol ima štetan utjecaj na većinu organa, nije nimalo iznenađujuće što na isto takav način utječe na apetit. Dakle, osobe koje se bore s viškom kilograma i dalje mogu uživati u ispijanju vina i pive jer je znanstveno dokazano da ove dvije vrste pića smanjuju apetit.

„Konzumiranje alkohola u svakom slučaju šteti tijelu, a ako se pije duže vrijeme može imati ozbiljne posljedice na većinu organa", tvrdi doktorica Anna Kokavec sa Sveučilišta La Trobe u Australiji.

Ona je s profesorom Simonom Croweom istražila na koji način alkohol konkretno djeluje na tijelo, fokusirajući se na veze između konzumacije ovakvih napitaka i apetita.

S obzirom da alkoholičari dolaze na liječenje u izrazito neuhranjenom stanju više je nego očito da je alkohol glavni krivac za to. Kako tvrdi doktorica Kokavec, takvo stanje je izuzetno opasno jer može dovesti do sindroma Wernicke-Korsakoff, odnosno oboljenja koje dovodi do halucinacija i amnezije.

Do neishranjenosti kod alkoholičara dovode različiti biokemijski procesi u organizmu, a ovo istraživanje, kako tvrdi Kokovec, ponudilo je dovoljno dokaza da je loša prehrana posljedica ispijanja veće količine alkohola.

Vezane vijesti

'Vino je jedan od naših najvažnijih proizvoda'

'Vino je jedan od naših najvažnijih proizvoda'

"Vino je jedan od naših najvažnijih proizvoda, a vina u Međimurju su sjajna" rekao je predsjednik Repulike Ivo Josipović u Štrigovi prilikom posjeta… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika