05.11.2009. / 12:33

Autor: Boris Bilas

Europska federacija novinara: Sutlić ruši ugled javne televizije

Arne Koeniga poziva sve strane da "... razmotre svoje postupke i, da bi se situacija riješila, započnu ozbiljne razgovore" s HND-om, članom EFJ-a koji predstavlja više od 250 tisuća novinara u Europi

Glavni ravnatelj HRT-a Vanja SutlićGlavni ravnatelj HRT-a Vanja SutlićEuropska federacija novinara (EFJ) uputila je pismo kojim daje potporu Hrvatskom novinarskom društvu (HND) u osudi ponašanja glavnog ravnatelja HRT-a i njegovog upletanja u uređivačku politiku te u zaštiti četvero novinara koji su izloženi prijetnji otkazom.

"Gospodin (Vanja) Sutlić je svojim neprimjerenim ponašanjem, upletanjem u uređivačku politiku u nekoliko navrata i krivim poslovnim potezima narušio ugled javne televizije", stoji u pismu predsjednika EFJ-a Arne Koeniga koji poziva sve strane da "... razmotre svoje postupke i, da bi se situacija riješila, započnu ozbiljne razgovore" s HND-om, članom EFJ-a koji predstavlja više od 250 tisuća novinara u Europi.

Predsjednik EFJ-a pismo je uputio predsjedniku Hrvatskog sabora Luki Bebiću, predsjedniku saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Nenadu Staziću, predsjedniku saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Furiju Radinu, predsjedniku Programskog vijeća HRT-a Đuri Popijaču te glavnom ravnatelju HRT-a Vanji Sutliću.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika