13.11.2009. / 10:25

Autor: Hina

Obama smijenio pravnog savjetnika zbog Guantanama

raig, vodeći pravnik Bijele kuće i bliski suradnik predsjednika Baracka Obame, pomogao je u vođenju nekoliko ključnih projekata, uključujući zatvaranje zatočeničkog centra Guantanama i objavu povjerljivih dokumenata o nacionalnoj sigurnosti iz razdoblja administracije predsjednika Georgea W. Busha

Pravni savjetnik Bijele kuće Greg Craig trebao bi u petak objaviti svoje povlačenje s dužnosti, izvješćuje u petak The Wall Street Journal pozivajući se na dužnosnike administracije.

Craig, vodeći pravnik Bijele kuće i bliski suradnik predsjednika Baracka Obame, pomogao je u vođenju nekoliko ključnih projekata, uključujući zatvaranje zatočeničkog centra Guantanama i objavu povjerljivih dokumenata o nacionalnoj sigurnosti iz razdoblja administracije predsjednika Georgea W. Busha.

Demokratski dužnosnici kazali su za CNN da je Craig smijenjen zbog nezadovoljstva visokih dužnosnika Bijele kuće s njegovom provedbom planova o zatvaranju Guantanama.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika