17.11.2009. / 13:38

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Obrana traži što skorije i javno suđenje Joci Amsterdamu

Sreten Jocić, poznat kao Joca Amsterdam, uhićen je potkraj travnja u Beogradu i od tada se nalazi u pritvoru koji mu je više puta produljivan

Sreten JocićSreten JocićObrana Sretena Jocića, optužena da je organizirao ubojstvo suvlasnika tjednika "Nacionala" Ive Pukanića, zatražila je u utorak da suđenje Jociću bude javno i što prije zakazano.

Jocićevi odvjetnici primili su optužnicu protiv njihova branjenika i neće iskoristiti pravo prigovora na optužnicu niti pravo žalbe na rješenje o produžetku pritvora, već da suđenje bude hitno zakazano, navodi se u priopćenju odvjetničkog ureda Jocićeva branitelja.

Tada, dodaje se, pred sudskim vijećem i javnošću neće biti mjesta za skrivanje činjenica iza oznake službene tajne.

Nagrada od 1,5 milijun eura

Posebno odvjetništvo u Beogradu podignulo je 26. listopada optužnicu protiv Sretena Jocića, Željka Milovanovića i Milenka Kuzmanovića zbog kaznenih djela zločinačkog udruživanja i teškog ubojstva.

Njih trojica su optužena da su za novčanu nagradu, ne manju od 1,5 milijuna eura, nakon duljeg praćenja Pukanića, u listopadu 2008. pripremili eksplozivnu napravu koju su postavili na kupljeni skuter, koji je dovezen i parkiran uz Pukanićev automobil u dvorištu njegove medijske tvrtke u Zagrebu.

Oni se terete da su potom, kad je Pukanić skupa sa svojim suradnikom Nikom Franjićem prišao vozilu, aktivirali eksploziv zbog čega su Pukanić i Franjić smrtno stradali, više osoba je ozlijeđeno, a na vozilima i okolnim objektima počinjena je materijalna šteta.

Jocić u pritvoru od kraja travnja

Za okrivljene Jocića, Milovanovića i Kuzmanovića tada je također predloženo produljenje pritvora zbog opasnosti od bijega i posebno teških okolnosti počinjenja kaznenog djela.

Sreten Jocić, poznat kao Joca Amsterdam, uhićen je potkraj travnja u Beogradu i od tada se nalazi u pritvoru koji mu je više puta produljivan.

Željko Milovanović, jedan od dvojice osumnjičenika za izravno počinjenje Pukanićeva ubojstva, 31. svibnja uhićen je u Beogradu, a drugi osumnjičenik za izravno počinjenje ubojstva Bojan Gudurić u bijegu je i za njime se traga.

Optužnica i u Zagrebu

Milenko Kuzmanović, također osumnjičen za umiješanost u Pukanićevo i Franjićevo ubojstvo, uhićen je u Beogradu 30. svibnja, dan prije Milovanovića, i također je u pritvoru.

Skupina kojoj su pripadali Jocić, Milovanović i Kuzmanović sastojala se od ukupno osam članova od kojih je srbijansko posebno odvjetništvo optužilo njih trojicu. Protiv ostalih članova - Roberta Matanića, Luke Matanića, Amira Mafalanija, Bojana Gudurića i Slobodana Đurovića te protiv Željka Milovanovića USKOK je podignuo optužnicu pred zagrebačkim Županijskim sudom.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika