19.11.2009. / 12:32

Autor: Ivica Medo

Kerum uzvraća Torcidi: To su plaćeni ekstremisti

Nije trebalo dugo čekati na reakciju gradonačelnika Splita Željka Keruma koji posljednji Torcidin performans na splitskom Peristilu smatra prijetnjom

Kodeks na splitskom PeristiluKodeks na splitskom PeristiluNakon performansa s ovcama kao kandidatima za Nadzorni odbor Hajduka, Torcida je kreirala novo umjetničko djelo. Danas ujutro u 8.00 splitski Peristil osvanuo je obojan u žuto. Pripadnici Torcide preko Peristila su prostrli golemu žutu vrećicu, s kojom su, očito je, aludirali na trgovački lanac splitskog gradonačelnika Željka Keruma. Razlika je samo u tome što je na vrećici umjesto Kerum stajao natpis Kodeks. Podsjetimo, Kodeks o upravljanju Hajdukom nedavno je predložio Klub navijača Torcida, a čije usvajanje je svojim potpisom podržalo 33.000 navijača Hajduka.

Posljednjim činom članovi Torcide pokušavaju uoči nedjeljne skupštine ukazati na trenutačnu lošu situaciju u kojoj se nalazi Hajduk, kako u rezultatskom smislu, tako i u upravljačkom te traže usvajanje Kodeksa kojim će se odrediti da se vodeći ljudi kluba biraju prema stručnosti a ne prema podobnosti.

Nije trebalo dugo čekati na reakciju gradonačelnika Keruma koji je posljednji Torcidin performans označio kao prijetnjom.

"U zadnje vrijeme su stalno autori nepoznati, ali oni su poznati, to je dio ekstremnih navijača koji rade po političkom nalogu, a to rade veći duži niz godina po nečijem nalogu", izjavio je Kerum za Jutarnji list.

"Čin s ovcama je dao naslutiti za koga rade, sjetite se mog protukandidata u večeri izbora, njegovi su nosili majice s natpisom 'Nismo ovce da nas vodi čoban'", kazao je Kerum.

Gradonačelnik Splita ideju o "kandidatima s većim obrazovanjem od postojećih članova Nadzornog odbora Hajduka" očito pripisuje splitskom SDP-u.

"Jasne su poruke koje mi šalju već dugo, nije ovo bezazlena situacija nego ozbiljna, smetam političkim opcijama, nisam im dobrodošao", zaključio je Kerum.

Vezane vijesti

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Splitski gradonačelnik Željko Kerum izjavio je kako više ne pregovara s Dankom Končarom oko kupnje i ulaska u projekt hotel Marjan na Zapadnoj obali,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika