21.11.2009. / 21:57

Autor: Ivica Medo

Video: Teška željeznička nesreća u Rijeci: Četvero ozlijeđenih i 16 uništenih vagona

U teško željezničkoj nesreći koja se dogodila u subotu u 3 sata na dionioci pruge Zagreb - Rijeka, nadomak kolodvora Sušak - Pećine, kod centra Tower u Rijeci, prilikom iskakanja teretnog vlaka iz tračnica potpuno je uništeno 16 vagona i ozlijeđene su četiri osobe

Iskočio teretni vlak iz tračnicaIskočio teretni vlak iz tračnicaU teško željezničkoj nesreći koja se dogodila u subotu u 3 sata na dionioci pruge Zagreb - Rijeka, nadomak kolodvora Sušak - Pećine, kod centra Tower u Rijeci, prilikom iskakanja teretnog vlaka iz tračnica potpuno je uništeno 16 vagona.

U nesreći su lakške ozlijeđena dvojica djelatnika Hrvatskih željeznica koji su u posljednji trenutak iskočili iz vlaka te dvoje mladih koji su sjedili pokraj pruge a ozlijedilo ih je kamenje koje frcalo nakon iskakanja vlaka iz tračnica.

Navodno bi ovo iskakanje vlaka moglo biti povezano sa nedavnom tragedijom kod Splita kada je poginulo šest putnika nagibnog vlaka nakon što su tračnice nestručno poprskane kemijskim sredstvom koje uzrokuje proklizavanje kotača vlaka.

Kao službeni razlog nesreće do sada se navodi otkazivanje kočnica.

Strojovođa koji je te noći bio u vlaku, Nenad Juričić, tvrdi kako je vlak nakon Škrljeva ostao bez kočnica te da se nesreća dogodila pri brzini većoj od 100 kilometara na sat. Iz HŽ-a još ne žele reći ništa o uzrocima nesreće dok struka ne kaže svoje, piše Jutarnji list.

Očevici tvrde kako se lokomotiva zaustavila nakon jednog kilometra te se zabila u sporedni kolosijek i sporijom brzinom došla do stupa gdje se zaustavila sa dva vagona koja nisu otpala putem.

Vezane vijesti

Željeznički sindikati protiv namjere HŽ o ukidanju linija

Željeznički sindikati protiv namjere HŽ o ukidanju linija

Predstavnici sindikata željezničara Hrvatske, BiH, Slovenije i Srbije usprotivili su se inicijativi Hrvatskih željeznica (HŽ) da obustave… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika