27.11.2009. / 16:45

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Dodik optužuje Mesića: Ne miješaj se u unutarnje poslove BiH

Radmanović tvrdi kako BiH "ne razbija Republika Srpska, nego provokativne izjave Stjepana Mesića"

Stjepan MesićStjepan MesićHrvatski predsjednik Stjepan Mesić našao se na udaru kritika članova predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji su ga optužili da se miješa u unutarnju politiku te zemlje. Nebojša Radmanović tako je optužio Mesića da se svojim ocjenama o predsjedniku vlade Republike Srpske Miloradu Dodiku zapravo miješa u unutarnje poslove BiH.

"Političke ocjene koje Mesić daje o situaciji u BiH, dakle drugoj državi, predstavljaju jednostrano, tendenciozno i zlonamjerno prikazivanje prilika u BiH u međunarodnoj komunikaciji. U diplomaciji i međunarodnim odnosima to je nedopušteno miješanje u unutarnje stvari druge države", stoji u pisanoj Radmanovićevoj izjavi dostavljenoj medijima u Sarajevu.

Nije zaboravljena Mesićeva uloga 'razbijača Jugoslavije'

Radmanović, koji je ujedno visoki dužnosnik Dodikove Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), usput podsjeća kako "nije zaboravljena Mesićeva uloga razbijača bivše države", te ocjenjuje kako je upravo hrvatski predsjednik "jedan je od glavnih krivaca za loše političke odnose u regiji".

Mesić je ovog tjedna tijekom boravka u Berlinu javno upozorio da Dodik svojim ponašanjem dovodi u pitanje opstanak BiH te da time samo slijedi politiku kakvu je prije vodio Slobodan Milošević.

Radmanović tvrdi kako BiH "ne razbija Republika Srpska, nego provokativne izjave Stjepana Mesića".

Milorad Dodik već je opovrgnuo Mesićeve optužbe.

"On (Mesić) odlazi, a ja tu ostajem i ja ću imati priliku i dalje se baviti politikom. Ja samo želim obraniti ono što je Republici Srpskoj dano Daytonskim sporazumom i drago mi je što to živcira Mesića", izjavio je Dodik banjolučkim medijima.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 27.11.09. 17:04

E vidjet ćemo koliko ćeš i ti ostati, o Dodiče!


registracija
30/9/09

davor12345, 27.11.09. 17:09

A toliko su se međunarodna zajednica ložila na druga Dodika! On super, on demokrat, on europejac, on ovo, on ono kad ono gle! On u balkanskoj lažljivoj žabokrečini do grla! Nastavlja politiku druga Slobodana Miloševića, a i Radovana Karadžića. S takima Europa ne treba razgovarati, nikada se ne družiti s njima niti im dati novaca ni prebijenog centa!


registracija
9/8/09

vinko12, 27.11.09. 18:20

imas pravo Dodig, bosanaske i hrvatske komunjare podrzavaju neodrzivu drzavo. Tri ravnopravne konfederacije su jedino moguce rjesenje za BiH. Mesic je izdajnik i lopov u RH, i nebi treboa laprdati o drugima.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika