30.11.2009. / 15:00

Autor: Totalsport

Copa Libertadores bez Boce i Rivera prvi put nakon 1992.

Nastavlja se kriza dvaju najslavnijih argentinskih nogometnih klubova, Boca Juniorsa i River Platea. I jedni i drugi izgubili su izglede izboriti nastup u južnoameričkoj verziji Lige prvaka

Martin Palermo i Juan Roman Riquelme s posljednje derbija Rivera i BoceMartin Palermo i Juan Roman Riquelme s posljednje derbija Rivera i BoceNastavlja se kriza dvaju najslavnijih argentinskih nogometnih klubova, Boca Juniorsa i River Platea. I jedni i drugi izgubili su izglede izboriti nastup u južnoameričkoj verziji Lige prvaka.

Tako će sljedeće izdanje Cope Libertadores iduće godine početi bez obaju slavnih klubova iz Buenos Airesa prvi put nakon 1992. godine. Te je godine naslov južnoameričkog prvaka osvojio brazilski Sao Paulo predvođen Raijem, Leonardom i Cafuom. Pobijedio je sastav nekad slavnog izbornika brazilske reprezentacije Telea Santane tada argentinske Newell's Old Boyse u finalu boljim izvođenjem penala. Momčad iz Rosarija vodio je Marcelo Bielsa, kasnije izbornik Argentine, danas Čilea.

Između 1993. i 2008. River Plate je nastupio u svakom izdanju najelitnijega južnoameričkog natjecanja klubova. Boca, prvak Južne Amerike iz 2000. i 2007. godine, nije jedini put u međuvremenu izborila nastup 2006. godine.

River je prošlu Clausuru, proljetni dio prvenstva prošle sezone, završio na posljednjem mjestu, što se klubu dogodilo prvi put u povijesti.

Oba kluba očekuju nova vodstva. Za predsjednika Rivera kandidira se pet ljudi. Jedan od njih je i Daniel Passarella, prvak svijeta s Argentinom 1978. godine i izbornik 20 godina kasnije.

Zasad su Copu Libertadores od Argentinaca izborili aktualni južnoamerički prvak Estudiantes iz La Plate, prvak Clausure Velez Sarsfield, te Colon iz Santa Fea.

Vezane vijesti

Copa Libertadores: Boca napravila veliki korak ka finalu

Copa Libertadores: Boca napravila veliki korak ka finalu

Nogometaši Boca Juniorsa približili su se finalu Cope Libertadores nakon što su u prvoj utakmici polufinala na svojoj Bomboneri svladali Universidad… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika