22.12.2009. / 08:01

Autor: Martina Čizmić

Kraj slovenskih tajkuna: Šrotu i Bavčaru prijeti barem osam godina zatvora

Danas bi tijekom dana trebala biti podignuta i službena optužnica protiv dvojice tajkuna koji su svoje tvrtke doveli na rub propasti

Igor Bavčar i Boško ŠrotIgor Bavčar i Boško ŠrotDva najpoznatija i najveća slovenska tajkuna Boško Šrot i Igor Bavčar mogli bi se naći iza rešetaka zbog pranja novca i zlouporabe položaja.

Kako je objavila slovenska komercijalna televizija POP TV, danas bi tijekom dana trebala biti podignuta i službena optužnica protiv dvojice tajkuna koji su svoje tvrtke doveli na rub propasti.

Podsjetimo Šrot je bio predsjednik uprave Pivovarne Laško, a preko povezanih tvrtki i njen najveći vlasnik. S druge strane, Igor Bavčar i njegov Istrabenz imali su udjele u velikom broju tvrtki, među kojima su i neke u Hrvatskoj.

Policija ne želi izlaziti u javnost sa informacijama

Na POP TV-u ističu kako bi obojici moglo prijetiti najmanje osam godina zatvora, a ukoliko im se dokaže krivnja prijeti im i oduzimanje sve nezakonito stečene imovine, koja se procjenjuje na više od deset milijuna eura.

U slovenskoj policiji još ne žele niti potvrditi niti opovrgnuti informacije kojima raspolaže televizija, već samo ističu kako je istraga, koja traje već više od tri mjeseca, u tijeku.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

registracija
17/12/09

petrus, 22.12.09. 08:43

Svemu polako dolazi kraj u Sloveniji. Još da dođe kraj samoj Njoj bilo bi divno.


registracija
23/11/09

skala, 22.12.09. 10:17

Lako za Sloveniju. U Hrvatskoj zasigurno više od 95% (polu)državnih firmi ima svoje Šrote i Bačvare. Jedino se razlikuju po tome dal je uskok bio tamo ili tek treba doći. Nadajmo se da će se to tijekom 2010. sve polako počistiti i zasluženo kazniti pa da se riješimo tog šljama, bagre, sramote i najgoreg zla u povijesti za hrvatski narod


registracija
27/8/09

Lujo1, 23.12.09. 10:44

skala, 22.12.09. 10:17 - a kaj to USKOK napravi kad dođe? Koliko je mojoj malenkosti poznato taj USKOK uskače samo kak bi zataškal lopovluk, korupciju i td (jasno ak u pitanju nije Stoka sitnog zuba - po njoj udara žestoko). Zna li netko i jedan jedini slućaj gdje je USKOK neku krupnu ribu smjestil iza rešetki, pa i nakon kaj su mu novinari narisali, a ne samo napisali o čemu se radi? A o tome kak je taj USKOK sam nekoga "lociral, uhitil i transferiral" na sigurno (mislim u čuzu) nema ni slova. Ja i dalje tvrdim kak taj USKOK dela samo štetu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika