10.01.2010. / 10:52

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Dodik 'minira' Inzka: 'Referendum o odcjepljenju RS-a će se sigurno dogoditi'

"Referendum o tome želi li ovaj narod živjeti u Bosni ili izvan Bosne, sasvim sigurno će doći na red", naglasio je Dodik, naglasivši kako je njegov cilj legalizirati pravo RS da iskaže svoju volju i dokaže da može odlučivati o svom statusu

Premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik najavio je pokretanje procedure o održavanju referenduma u RS o potpori Daytonskom sporazumu u prvoj polovici 2010. godine, kao i mogućnost održavanja referenduma o statusu RS, prenose u nedjelju beogradske "Večernje novosti".

Dodik je u intervjuu kazao kako je u proteklim mjesecima visokom predstavniku međunarodne zajednice u BiH Valentinu Inzku poručeno da će, nastavi li nametati odluke i zakone na koje nema pravo, RS biti prisiljena organizirati referendum.

"Ušli smo u fazu izrade potrebnog zakona i već u drugoj polovici siječnja predložit ćemo Skupštini zakon o referendumu prilagođen ovom vremenu. Nakon službene objave zakona, donijet ćemo odluku o raspisivanju referenduma na kojem ćemo pitati naš narod podupire li Dayton i protivi li se nametanju odluka i zakona visokog predstavnika", ističe Dodik.

Jednog dana i odcjepljenje...

Premijer RS dodaje da će tako sasvim sigurno biti osigurani normativni uvjeti i svi mehanizmi da RS jednog dana, bude li potrebno, organizira i referendum o svom statusu u odnosu na BiH.

"Referendum o tome želi li ovaj narod živjeti u Bosni ili izvan Bosne, sasvim sigurno će doći na red", naglasio je Dodik, naglasivši kako je njegov cilj legalizirati pravo RS da iskaže svoju volju i dokaže da može odlučivati o svom statusu.

Upitan je li o referendumu razgovarao sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem, premijer RS odgovorio je da nije, dodavši kako to ne bi moglo nešto promjeniti.

Po njegovim riječima, pomaka će biti ako se tri naroda dogovore, ali međunarodna zajednica ne može spasiti BiH ako njezini narodi to ne budu željeli.

"Bosna ne može opstati na principima koje guraju Sarajevo i međunarodna zajednica. Ona može biti složena država, sastavljena od dvije ili više republika, sa dvije ili tri zajedničke funkcije, kako je predviđeno Daytonskim sporazumom. A ne da se svi zakoni donose na razini BiH, koja za to nije nadležna", ustvrdio je predsjednik RS-a Milorad Dodik.

Vezane vijesti

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Pregovori DS-a i SPS-a već nekoliko dana tapkaju na mjestu. Iako je matematika na njihovoj strani, u pokušaje formiranja nove srbijanske vlade sada… Više

Komentari

registracija
9/8/09

vinko12, 10.01.10. 17:26

Bravo Dodik, konfederacija tri entiteta ili ocjepljene srpskog i hrvatskog podrucja u samostalne drzave.


registracija
28/12/09

crojoe, 10.01.10. 19:22

You maid my day, cijenjeni Predsjednice. Bez obzira sto nemamo najbolje odnose zbog nase i Vase proslosti ali sam ponosan na Vas i Vase izjave. Drago mi je da stitite interese svog naroda, a jos bi mi bilo draze da i mi Hrvati imamo jednog Dodika onda nas nebi j....i ovi iz E.U. kao sto to cine sada. Imate moju podrsku i mojih prijatelja.


registracija
15/3/08

Sandzo, 11.01.10. 22:21

samo mastaj cheto, nema ti vise JNA da provodi u djelo velikosrpske planove...ako Bog da, i shumska genocidna tvorevina ce nestati...u morebit Oluji 2.
odjebite od Bosne


registracija
22/8/09

savcar, 12.01.10. 04:14

eeee moj crojoe, kad bi ti jos znao engleski da pises, pogledaj u rjecniku kaj znaci "maid", ma da ti znas engleski ne bi ti trabunjao ovakve gluposti, ponosan na Dodikove izjave, svasta,


registracija
26/1/08

Rampa, 13.01.10. 09:22

Vinko i crojoje su tipična 2 frusrtrirana Hercegovca koji u četničkom smradu Dodiku vide prerano izgubljenog oca!

Ne zaboravite Hercegovci da će se Hrvati B.Posavine boriti do posljednjeg protiv četnika u savezništvu sa 2 korpusom Armije BiH i da nikad neće dozvoliti otimanje B.Posavine i utapanje u genocidnu tvorevinu "rs"!

Onog dana kad ili ako ovaj glavonja i organizira referendum, to će biti otvoreni poziv Armiji BiH i HVO B.Posavine da zajednički takodjer organiziraju reprizu OLUJE, samo što će ovaj put start biti iz B.Luke, a ne iz Knina, ali će cilj biti isti - Beograd!

'95. smo ih skoro i otpuhali iz B.Luke, ali na srecu "rs" i "herceg-bosne" tad su američki planovi bili drukčiji, ali sad neće više biti!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika