10.01.2010. / 18:13

Autor: Ivica Medo

Futsal: Nacional remizirao s reprezentacijom Slovenije u Laškom

Nacional je u prijateljskoj utakmici s malonogometnom reprezentacijom Slovenije u Laškom odigrao 2:2, iako je nastupio bez tri bitna igrača: Matije Capara, Koraba Morine i Darija Marinovića, koji su ozlijeđeni

Tiago Polido, trener NacionalaTiago Polido, trener NacionalaNacional je u prijateljskoj utakmici s malonogometnom reprezentacijom Slovenije u Laškom odigrao 2:2, iako je nastupio bez tri bitna igrača: Matije Capara, Koraba Morine i Darija Marinovića, koji su ozlijeđeni.

Sloveniji je to bila posljednja pripremna utakmica uoči Europskog prvenstva, no vodeća momčad 1. HMNL Nacional pokazala je puno više od renomirane europske reprezentacije.

Nacional je kroz cijelu utakmicu dominirao i vodio je do posljednje minute 2:1 kada su Slovenci preko Melnika izjednačili rezultat.

Usprkos boljoj igri Nacionala na otvaranju utakmice, Slovenija je povela 1:0 u 12. minuti pogotkom Pertiča. Nacional je propustio realizirati nekoliko izglednih prilika do kraja prvog poluvremena. Sličan odnos snaga gledali smo i u drugom poluvremenu, Nacional je napadao, redao šansu za šansom, ali nije uspijevao postići pogodak. Rezultat se nije mijenjao sve do 35. minute kada Kujtim Morina konačno postiže pogodak za Nacional. Dvije minute kasnije Vilela dovodi Nacional u zasluženo vodstvo od 2:1. Međutim, igračima Nacionala popustila je koncentracija u posljednjim trenucima susreta i Melnik izjednačuje u 39. minuti.

Portugalski stručnjak na klupi Nacionala Tiago Polido bio je zadovoljan igrom svoje momčadi, ali je izrazio žaljenje što nisu pobijedili:

"Propustili smo pobijediti izvrsnu reprezentaciju Slovenije koja će nastupiti na Euru u Mađarskoj. Jako mi je žao zbog toga, jer smo tijekom cijeli utakmice bili bolji i nismo zaslužili onakav pogodak u posljednjim trenucima susreta. No, treba reći da smo igrali bez tri važna igrača Koraba Morine, Capara i Marinovića, što se osjetilo na ritmu naše igre", izjavio je nakon utakmice trener Nacionala i izbornik hrvatske malonogometne reprezentacije.

SLOVENIJA - NACIONAL 2:2 (1:0)

STRIJELCI:
1:0 Pertič 12'
1:1 Kujtim Morina 35'
1:2 Vilela 37'
2:2 Melink 39'

SLOVENIJA: Mohorič, Osojnik, Kragelj, Goranovič, Čujec, Drobnič, Melink, Brkič, Sovdat, Pertič, Puškar, Pertovt.

IZBORNIK: Andrej Dobovičnik

NACIONAL: Humar, Stojkić, Nene, Novak, Suton, Ku.Morina, Kovač, Leskovar, Grdović, Vilela, Marinović, Šestić.

TRENER: Tiago Polido

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika