12.01.2010. / 09:17

Autor: Martina Čizmić

Blagojevich ponovno u centru pozornosti: Crnji sam i od Obame

Blagojevich se dotaknuo i mnogih uglednih američkih političara, a ministricu pravosuđa u Illinoisu Lisu Madigan nazvao je 'kujom'

Rod BlagojevichRod BlagojevichBivši guverner savezne američke države Illinois Rod Blagojevich ponovno je uzburkao javnost, izjavivši u razgovoru za novi broj časopisa Esquire kako je 'crnji i od Baracka Obame'.

Govoreći o činjenici da je razočaran Obamom, jer, po njegovom mišljenju, nije onakav predsjednik kakav je trebao biti.

"Obama uopće nije crn. Ja sam crnji od njega. U mladosti sam čistio cipele građanima Chicaga, a moj je otac imao praonicu u dijelu grada u kojem je prevladavalo tamnoputo stanovništvo", rekao je Blagojevich.

Iako je upravo ta njegova izjava omogućila Esquieru da se novi broj iščekuje s nestrpljenjem, Blagojevich se već ispričao zbog izjave rekavši kako je ona bila nesmotrena i brzopleta.

"Osobno bi se ispričao i predsjedniku Obami, ali nemam njegov telefonski broj", pokušao se našaliti Blagojevich.

Kočijaški riječnik bivšeg guvernera

Naslovnica EsquireaNaslovnica EsquireaNo, pomnije čitanje teksta u Esqireu koji obiluje psovkama otkriva kako njegova izjava baš i nije bila smiješna.

Blagojevich se dotaknuo i mnogih uglednih američkih političara, a ministricu pravosuđa u Illinoisu Lisu Madigan nazvao je 'kujom'.

Cijelo je vrijeme isticao kako su mu namjestili skandal i kako mu netko želi minirati političku karijeru, no on se ne da.

Podsjetimo, Blagojevich, sin srpskog iseljenika u SAD, je svoje mjesto guvernera izgubio nakon što je pokušao prodati prazno mjesto u Senatu koje je nakon izbora za predsjednika napustio Obama.

Iako je jedno vrijeme proveo u pritvoru, Blagojevich sada na slobodi čeka suđenje.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 12.01.10. 10:37

gde je svpska noga i svpski gvob tu je i svbija!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika