12.01.2010. / 14:55

Autor: Boris Bilas

Gužva na Prisavlju: Za glavnog ravnatelja HRT-a 21 kandidat

Novi glavni ravnatelj javne radiotelevizije bira se zato što su dosadašnji Vanja Sutlić i ostali članovi ravnateljstva razriješeni dužnosti

Na natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a stigla je 21 prijava, doznaje se danas na HRT-u, gdje ne isključuju mogućnost da poštom stigne još poneka prijava budući da je rok za podnošenje kandidatura istekao u ponoć.

Nijedna kandidatura nije došla iz inozemstva, a imena kandidata bit će poznata 19. siječnja, kada će se na Programskome vijeću HRT-a otvoriti prijave.

Međutim, u javnosti se već spominju neka imena koja bi željela sjesti u ovu "vruću fotelju". Tako se između ostalih spominju bivši glavni tajnik HDZ-a Mladen Čutura, šef vinkovačke televizije Drago Veselčić te direktor Istarske razvojne agencije i člana savjeta IDS-a Darko Lorencin.

Kostrenčić se nije javio na natječaj

Iako se često spominjalo i ime šefa NO-a Večernjeg lista Marijana Kostrenčića, koji se za ovu funkciju javio i prije dvije godine, on je u izjavi za nacional.hr kazao kako se ovoga puta nije prijavio na natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a.

"Nisam se prijavio jer smatram da ovlasti glavnog ravnatelja kao i uloga vijeća nisu dovoljno jasno formulirane i smatram da bi se trebao donijeti novi zakon kojim bi ove uloge bile jasnije određene", rekao nam je Kostrenčić.

Vijeće će 19. siječnja utvrditi jesu li prijave valjane, to jest odgovaraju li uvjetima iz natječaja za izbor glavnog ravnatelja. Nakon toga razgovarat će se s kandidatima čije ponude budu valjane, a Vijeće će na posebnoj sjednici tajnim glasovanjem dvotrećinskom većinom, to jest s (potrebnih) osam glasova izabrati novoga glavnog ravnatelja na četiri godine.

Bira se Sutlićev nasljednik

Procedura izbora mora biti završena u roku od 45 dana od dana otvaranja prijava. Ne izabere li Vijeće novog ravnatelja, bit će raspisan novi natječaj.

Novi glavni ravnatelj javne radiotelevizije bira se zato što su dosadašnji Vanja Sutlić i ostali članovi ravnateljstva razriješeni dužnosti. Na čelna mjesta HRT-a i podružnica Vijeće je nakon toga imenovalo privremene ravnatelje.

Natječaj za izbor ravnatelja podružnica - Hrvatske televizije, Hrvatskoga radija i Glazbene proizvodnje bit će raspisan nakon izbora glavnog ravnatelja HRT-a, na čiji prijedlog Vijeće bira ravnatelje podružnica.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 12.01.10. 22:16

»povijesnih prava slovenskih ribara u hrvatskim teritorijalnim vodama" - o ovome govori u najavi susreta pahor - kosorova - Glasnogovornik slovenskog ministarstva vanjskih poslova Milan Balažic. Kaj vi iz Nacionala o tome niš neznate?! Popapala vam maca jezika - ha?!


registracija
8/8/09

tovar62, 13.01.10. 08:50

cini mi se da ce morat biti Josipovicev,,,,,zalosno


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika