23.01.2010. / 14:04

Autor: Hina

UN: Haićanska vlada proglasila završenom operaciju potrage i spašavanja

UN-ovo priopćenje uslijedilo je dan nakon što je izraelska ekipa izvukla jednog muškarca ispod ruševina dvokatnice, a također je spašena i jedna starija žena

Foto: ReutersFoto: ReutersUjedinjeni narodi su priopćili da je haićanska vlada proglasila završenom operaciju potrage i spašavanja preživjelih u potresu izjavivši da su nade vrlo slabe da ima još živih deset dana nakon potresa.

UN-ovo priopćenje uslijedilo je dan nakon što je izraelska ekipa izvukla jednog muškarca ispod ruševina dvokatnice, a također je spašena i jedna starija žena.

Glasnogovornica UN-a Elisabeth Byrs rekla je za Associated Press da ne može komentirati izvješća o spašavanjima, ali je istaknula da vladina odluka od petka (po lokalnom vremenu) ne znači da će spasilačke ekipe prestati obavljati posao koji smatraju nužnim.

"To ne znači da će im vlada narediti da stanu. U slučaju da ima i najmanjeg znaka života oni će djelovati", kazala je Byrs.

Vezane vijesti

UN osudio sirijsku vladu zbog napada u Huli

UN osudio sirijsku vladu zbog napada u Huli

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda u nedjelju je jednoglasno osudilo sirijsku vladu zbog topničkih napada na Hulu u kojima je poginulo najmanje 108… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika