29.01.2010. / 08:24

Autor: Hina

Gadafi rekao da će članovi al Kaide ostati u zatvoru i nakon izdržane kazne

"Nužno je zadržati ih u zatvoru. Oni su vrlo opasni i spremni nastaviti ubijati ljude na našim ulicama ili otputovati u Alžir ili Egipat ili drugdje da izvrše napade", rekao je libijski čelnik

Moamer GadafiMoamer GadafiLibija će u zatvoru zadržati do 300 članova al Kaide na neodređeno vrijeme i nakon što su izdržali svoje zatvorske kazne kako bi ih spriječila da provedu nove napade, rekao je u četvrtak libijski čelnik Moamer Gadafi.

"Ti su ljudi heretici. Oni su sljedbenici Osame bin Ladena i Aymana al-Zavahrija. Oni su ubili mnogo civila i policajaca", rekao je Gadafi na skupu Općeg narodnog kongresa (GPC), libijskog zakonodavnog tijela.

"Nužno je zadržati ih u zatvoru. Oni su vrlo opasni i spremni nastaviti ubijati ljude na našim ulicama ili otputovati u Alžir ili Egipat ili drugdje da izvrše napade", rekao je libijski čelnik u prijenosu državne televizije.

Još nije jasno znače li Gadafijeve izjave kraj vladine politike traženja pomirbe sa zatvorenim čelnicima Libijske islamske borbene skupine (LIFG), radikalne skupine povezane s al Kaidom.

Vezane vijesti

'Novi' video 'ubijenog' drugog čovjeka Al Kaide

'Novi' video 'ubijenog' drugog čovjeka Al Kaide

Islamistička internetska stranica objavila je u utorak video poruku Abu Yahye al-Libia, drugog čovjeka Al Kaide za kojeg je Washington ustvrdio da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika