05.02.2010. / 18:37

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Republika Srpska dobila po prstima zbog najave referenduma u BiH

Dužnosnik u State Departmentu Stuart Jones pozvao je političare u BiH na nastavak razgovora o ustavnim promjenama nakon izbora 2010.

Milord DodikMilord DodikPredstavnici bosanskih Srba doživjeli su neugodno iznenađenje na sastanku u State Departmentu kada ih je američka administracija oštro upozorila zbog najava da će organizirati referendum za odcjepljenje tog entiteta od Bosne i Hercegovine.

Zamjenik pomoćnika državne tajnice SAD-a Stuart Jones izrazio je u razgovoru s predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske Igorom Radojičićem "ozbiljnu zabrinutost američke administracije" zbog donošenja zakona, a poglavito odluke o eventualnom referendumu u Republici Srpskoj, priopćeno je iz Narodne skupštine RS.

Referendum već u veljači ili ožujku?

Dodaje se da je Radojičić izvijestio Jonesa o proceduri donošenja zakona o referendumu što ga je vlada Republike Srpske uputila u parlament.

Srpski čelnik u BiH i predsjednik vlade RS-a Milorad Dodik najavio je da bi se referendum u tome entitetu mogao održati tijekom veljače ili u ožujku kako bi se osporile ovlasti međunarodne administracije u BiH i nametanje odluka.

Dužnosnik u State Departmentu Stuart Jones pozvao je političare u BiH na nastavak razgovora o ustavnim promjenama nakon izbora 2010., objavljeno je iz Narodne skupštine RS-a. Predsjednik Narodne skupštine RS-a Igor Radojičić je u Washingtonu uz više dužnosnika iz BiH nazočio tradicionalnom molitvenom doručku.

Dvojica američkih senatora, John MCain i Joseph Lieberman, u petak su u Sarajevu istaknula da će Sjedinjene Države nastaviti snažno podupirati teritorijalnu cjelovitost i suverenitet Bosne i Hercegovine, no očekuju da se unutar te zemlje postigne suglasnost o reformama koje je nužno provesti kako bi se ubrzalo njezino približavanje euroatlantskim integracijama.

Vezane vijesti

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Pregovori DS-a i SPS-a već nekoliko dana tapkaju na mjestu. Iako je matematika na njihovoj strani, u pokušaje formiranja nove srbijanske vlade sada… Više

Komentari

registracija
26/1/08

Rampa, 05.02.10. 22:26

Samo naprijed Srbi, organizirajte referendum i dajte idealan povod Armiji BiH i HVO B.Posavine da vas pometu iz "rs"!
Kupujte traktore i prikolice, uskoro će vam nasušno zatrebati, jer se očekuje repriza HR Oluje, samo će trasa traktorijade ovaj put biti nešto izmjenjena, vozit će se Velika Nagrada "rs", start B.Luka, ciljna ravnina Beograd!!


registracija
25/12/09

trta333, 05.02.10. 22:51

Ti si rampa još u ratu.Ovi tvoji raspustili vojsku,ušli u NATO i ovih dana šalju vojnike kući,a radi uštede.Pa vi ne smete ni prdnuti,a da ne prijavite Komandi NATO,a kamo li da dodjete do Save.A što se tiče vojske BiH ona je mešana i tu takodje oficiri NATO-a vode glavnu reč,pa bi prvo morali da se pobije vojska medju sobom,pa tek oni što preostanu da krenu u osvajane.Ti što preostanu bi valjda mogli doći do prve krivine.Sada je era demokratije i političara,pa niko ne pita vojsku i obične smrtnike šta hoće i šta neće.Obični smrnici gledaju kako da prežive,jer ih niko ne zerazuje i za koga da ratuju.Ima Dodig pravo što pomera svima mozak.Čovek se brine za svoj narod.Što ti Ameri koji menjaju ove evropske gubernatore u BiH,kao ciganin konje,ne urade nešto korisno,nego održavaju tenzije da bi mogli opravdati utrošene silne pare,koje su potrošene na njihove službenike i njihovu policiju,a da narod u BIH nije ništa od tog novca dobio.


registracija
26/1/08

Rampa, 06.02.10. 01:45

Ne beri brigu Trta, Vojska RH je uvijek spremna!
Imali smo novaca za obraniti se '91-e kad nismo imali ništa od naoružanja, imamo ga i sad, pogotovo jer je strateški interes HR uništenje "rs"!
Miješaš pojmove, Armija BiH i HVO B.Posavine nisu miješane vojske, to su jednonacionalne vojske koje su inače sad 10 puta jače od vojske "rs"!
I gle čuda, pa nema više "jna" da "razdvaja sukobljene strane", čitaj da ratuje za Srbe u BiH i HR i da ih naoružava!
Oružane snage BiH su kao miješane, ali one ionako postoje samo na papiru!
Ima Dodik pravo?
Ima li pravo i na okupaciju većinske hrvatske B.Posavine?
Ima li pravo i na okupaciju većinske bošnjačke Istočne Bosne i b.Krajine?
Budi siguran da će se ovo završiti vojnim putem, jer, nažalost, primjer iz HR nas uči da Srbi razumiju samo jezik sile, a nikako pregovora!
A Dodik ih ovim referendumom vodi ravno na traktorske prikolice!
Ako im Stipe Mesić uopće pripusti traktore kroz tad već zatvoreni koridor prema Srbiji!
A taj koridor je širok samo 15 km!
Živi bili pa vidjeli, ali predvidjam kratki( 3 mjeseca), ali po Srbe pogubni rat u BiH, najkasnije do izbora u Oktobru, ako ne i prije!


registracija
25/12/09

trta333, 06.02.10. 08:33

Samo ti rampa slušaj stipu mesića,pa će daleko dogurati kao i on.I on je svirnuo k....,pa i svi oni sa njim koji su ga slušali i svi oni, koje je ovaj metuzalem oduševljavao.Pa stipe uz kavicu za tri minute kaše dve suprotne stvari i slaže i sam sebe ubjedjuje da je tako.Tako je i tebe ubjedio u tu tvoju ličnu vojsku.Pa tu vojsku će morati da uništi NATO vojska Hrvatske,a po naredjenju Komande NATO-a.U EU i ingerenciji NATO nema paravojski.To što vas ubijedjuje stipe,to se njemu žalite i tražite da vam vrati onu kavicu,koju ste mu kupovali.Znam da te srce boli za Posavinom,ali to je otac nacije prodao i tu prodaju zapečatio potpisom i tu se više nikada ništa ne može promeniti,Znam da ti mozak stalni dira tih uskih 15 kilometara,ali šta ćeš tako je onaj ogozgo odredio i otac nacije ga poslušao.Nije valjda da ti oca nacije ne uvažavaš i ne slušaš njegove amanete.Pa kakav si ti Hrvat.Nije valjda da vi kao evropejski narod blatite dela oca nacije i da vam je neki stipe mesić važniji.Pa taj stipe mesić je bio i ostao komunjara i ona vas je uvalio u sve ove nedaće u kojima se nalazite.Upamti sve ovo vam u Hrvatskoj vode komunjare,ali iz pozadine.


registracija
22/9/09

oidipci, 06.02.10. 09:05

veli ovdje: "Dvojica američkih senatora, John MCain i Joseph Lieberman, u petak su u Sarajevu istaknula da će Sjedinjene Države nastaviti snažno podupirati teritorijalnu cjelovitost i suverenitet".

Podsjeća me na ono kad su tata Bush i Alexander Haig osamdesetih u Beogradu izjavili da je njihov najveći prioritet očuvanje jedinstvene Jugoslavije...


registracija
26/1/08

Rampa, 06.02.10. 10:27

Trta, točka na i u BiH još nije stavljena, pitanje je samo vremena kada će sve opet eksplodirati!
Šta misliš da će se većinski Bošnjaci pomiriti sa 20% teritorija, osobito sad kad su višestruko vojno jači od vojske "rs"?!

Drugo, ni Hrvati B.Posavine se sa okupacijom svog teritorija isto tako nikad pomiriti neće, a to što je jedan predsjednik strane države prodao njihov teritorij, njih to ne obvezuje ni na koji način da se s tim pomire!

Treće, predsjednik Mesić je svjetski gospodin svugdje u svijetu uvažen i najbolji je predsjednik kojeg je HR ikad imala!

Kad se neće više ništa promijeniti, kako kažeš, zašto li onaj smrad Dodik stalno ide na neke pregovore?
Da ga nije možda strah da ne ostane u okruženju?
Kao što je već jednom ostao '95-e kad mu je Gotovina sa HV stajao na samo 15 km od B.Luke i trebao mu je samo JEDAN DAN da je oslobodi!
A Dudaković s 5 korpusom na 2 km od Prijedora!

Nešto tad niste bili ovako silni, valjda niste imali vremena, posto su dugačke kolone bježale iz B.Luke!
Osobno sam gledao!
Tad vas je spasio Klinton, ali ovaj vas put neće spasiti nitko više, svima već idete previše na živce i unutar BiH i van nje!


registracija
23/9/09

nikopol, 06.02.10. 15:02

Objektivno je jasno da Dodik dobiva samo verbalno po prstima. Buducnost Hercegbosne sigurno nije moguca pod ovim uvjetima, to je svima jasno. NATOu Balkan vise nije projoritet to takoder svi znaju. Dakle na nama je da rijesimo stvar. Nadajmo se bez vojnog puta jer bi RH naravno zbog nasih interesa svakako morala intervenirati a time i NATO, posto smo clan tog saveza. A kako bi to izgledalo - da bog sacuva.


registracija
25/12/09

trta333, 06.02.10. 19:35

Idi,pa ti rampa stvarno nemaš blage veze sa životom.Ti još uvijek živiš u periodu 91 godine,kada si izgubio koridor.Nije to dogovorio predsjednik strane države,nego predsjednik svih Hrvata,pa i tvoj,otac nacije dr Franjo Tudjman.Kako te nije stid da se tako odnosiš prema njegovim odlukama.Nije nego ćeš ti i nekoliko tvojih kafanaca povesti rat.Pa ne smeš ni reći da imaš pušku,a kamo li je uzet u ruke,jer će te odmah specijalci skembati.Šta si ti umislio,to ti samo znaš.A ono što je prošlo toga više nema.Gotovina u Hagu i nema više samostalnog djelovanja,sada Hrvatska u Nato-u mora za sve da pita.Pa nije Hrvatska glavna,nego Amerika i za sve morate pitati njih šta smete uraditi.A Ameri izbrali crnog i on kaže da ga boli dupe za Balkan i tvoj koridor.Piši mu ti pismo i traži da sa NATO napadne koridor i odmah će te poslušati.A to što muslimani imaju 20% teritorije,to im je obezbedio Alija.Imaju oni 51%,ali dele sa Hrvatima i to tako da se do dana današnjeg ne zna čije je čije.Zato vam i smeta Dodik,što on ima svoju zaokruženu teritoriju i zato vam je zinula guzica.Stisnite je jer nema promena i radite neki koristan posao ,da možete preživiti u ovoj ekonomskoj krizi.


registracija
4/2/10

corinthian, 07.02.10. 07:18

Što prije momci. Uznemirte li samo malo tu vašu septicku jamu preći će vam preko usta. Posljednja nacistička bagro.


registracija
4/2/10

corinthian, 07.02.10. 07:21

Zgazit ćemo vam ideju !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika