17.02.2010. / 10:22

Autor: Martina Čizmić

Studija: Žene su budućnost mobilne telefonije

Kada bi se broj žena i muškaraca koji koriste mobilni telefon diljem svijeta izjednačio, to bi mobilnim operaterima moglo donijeti ukupno 13 milijardi dolara više godišnje

U svijetu je čak 300 milijuna manje žena nego muškaraca korisnika mobilnih telefonaU svijetu je čak 300 milijuna manje žena nego muškaraca korisnika mobilnih telefonaTijekom održavanja Mobile World Congressa u Barceloni organizirani su različiti okrugli stolovi i radionice na kojima su se čelni ljudi iz mobilne industrije pozabavili različitim gorućim pitanjima. Tako je predstavljeno i izvješće britanske Cherie Blair Foundation te GSMA pod nazivom "Žene i mobilni telefoni".

To je prva detaljna studija takve vrste koja se bavi razlikama u korištenju mobilne telefonije između žena i muškaraca. Poznato je da u većini žene imaju manje prihode od muškaraca, pa stoga ne iznenađuje i da drugačije koriste mobilnu telefoniju.

U budućnosti dvije trećine budućih korisnika biti će žene

Glavni zaključak studije je da su žene koje posjeduju i koriste mobilni telefon puno sigurnije u svom društvenom nastupu te imaju više prihode i novčano su sigurnije nego žene koje ga ne koriste.

No, isto tako, studija je otkrila i da diljem svijeta ima 300 milijuna manje žena koje koriste mobilni telefon nego muškaraca. Također, očekuje se da će u budućnosti dvije trećine budućih korisnika mobilnih telefona biti upravo žene.

Među ispitanim ženama čak 93 posto izjavilo je da se osjeća sigurnije kada uz sebe ima mobilni telefon, a 85 posto ih se smatra neovisnijima zbog njega.

Čak 41 posto ispitanih žena istaknulo je da su zbog mobilnog telefona ostvarile bolje karijere i povećale svoje prihode.

Na kraju studije istaknuto je nešto što je posebno zapelo za oko mobilnim operaterima, ali bi moglo biti indikativno i za dužnosnike zemalja diljem svijeta. Naime, kada bi se broj žena i muškaraca koji koriste mobilni telefon diljem svijeta izjednačio, to bi mobilnim operaterima moglo donijeti ukupno 13 milijardi dolara više godišnje. Također, nedavno provedeno Deloittovo istraživanje pokazalo je kako za svakih 10 posto više korisnika u zemlji, njen BDP raste za 1,2 posto.

Vezane vijesti

H1 ulazi i u mobilnu telefoniju

H1 ulazi i u mobilnu telefoniju

Nakon tri mobilna operatera i jednog virtualnog, Hrvatska će uskoro dobiti još jednu virtualnu mobilnu mrežu. H1 Telekom dobio je od HAKOM-a… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika