17.02.2010. / 16:39

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Zmago protiv deblokade: 'Riječ je o eklatantnoj svinjariji Pahorove vlade'

"Da se o tako važnoj temi poput skidanja slovenskih rezervi s ta dva pristupna poglavlja odlučuje na zatvorenoj sjednici parlamentarnog odbora za europske poslove predstavlja rušenje pravne države i eklatantnu svinjariju vlade"

Zmago JelinčićZmago JelinčićStranka slovenskog nacionalističkog prvaka Zmage Jelinčiča prosvjedovala je u srijedu protiv najava slovenske vlade da će u petak na međuvladinoj pristupnoj konferenciji Europske unije i Hrvatske deblokirati pristupna poglavlja ribarstvo i okoliš.

Formalnu odluku o tome je u utorak je donio parlamentarni odbor za europske poslove, potvrđujući najave premijera Boruta Pahora i ministra vanjskih poslova Samuela Žbogara.

'Rušenje pravne države'

"Da se o tako važnoj temi poput skidanja slovenskih rezervi s ta dva pristupna poglavlja odlučuje na zatvorenoj sjednici parlamentarnog odbora za europske poslove predstavlja rušenje pravne države i eklatantnu svinjariju vlade", rekao je u srijedu na konferenciji za tisak Zmago Jelinčič, čelnik Slovenske nacionalne stranke (SNS) čiji su zastupnici opstruirali rad sjednice odbora i bili protiv deblokade dvaju poglavlja.

Spomenuti je odbor u utorak dao potporu stajalištu Pahorove vlade da se ta dva poglavlja mogu otvoriti.

Ispunjeni nacionalni interesi

Predsjednica odbora Darja Lavtižar Bebler rekla je da su se u pregovorima, koji su bili uvjet da Slovenija više ne bude suzdržana, ispunili slovenski nacionalni interesi u pogledu ribarstva i pitanja skladištenja otpada iz nuklearke Krško.

Jelinčič je pak u srijedu ustvrdio da to nije točno i da slovenska vlada "u godinu dana nije postigla ništa čime bi opravdala otvaranje dvaju poglavlja" dodavši da je o tome morao odlučivati cijeli parlament, a ne odbor za europske poslove.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

registracija
26/1/08

Rampa, 18.02.10. 00:35

Ima Zmago pravo!

Donekle.

Jasno je da se nije ništa promijenilo u HR politici prema SLO pa da njihova Vlada promijeni odluku o deblokadi, ali se promijenio premijer HR Vlade koji je sad po volji SAD, pa je SLO vlada naglo "saznala" da nema nikakvih rezervi, a "saznanje" joj je stiglo iz Vašingtona!

Kad će male zemlje poput HR i SLO već jednom prestati umišljati da su velike i važne i da ih se za bilo što pita!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika